Sonys PSP hackes fortsat

Sony har forsøgt sig med opdateringer til PlayStation Portable, men det har ikke hjulpet. PSP'en er blevet hacket igen, så den nu kan spille en hjemmebrygget version af Tetris.

Indhold

Man kan undre sig over, at nogen vil bruge adskille timer på at hacke PlayStation Portable (PSP), så den afspiller Tetris, men for nogle hackere er det nærmest en manddomsprøve at snyde Sonys håndholdte konsol.

Det skyldes især, at Sony gør sig store anstrengelser for at forhindre uautoriserede programmer i at køre på PSP'en.

Konsollen får jævnligt opdateringer til firmwaren, der lukker huller for hackerne, og nye spil kræver, at opdateringerne installeres, før de vil køre.

Men trods Sonys anstrengelser er det alligevel lykkedes hackere at få programmer til at køre på konsollen. Ifølge Pspupdates.qj.net er det lykkedes at få en uautoriseret version af Tetris til at virke på en PSP med firmware 2.5.

Tetrisprogrammet placeres på hukommelseskortet og udnytter en sårbarhed på konsollen, som blev opdaget, da PSP-spillet Grand Theft Auto: Liberty City Stories for nylig kom på gaden.

Det kan dog være en risikabel affære at installere programmer på konsollen, der ikke er udsendt af Sony. Det måtte flere PSP-ejere for få måneder sande, efter de havde downloadet en "opdatering" fra nettet, der slettede vigtige systemfiler og gjorde den håndholdte konsol ubrugelig. Læs om den historie her.

Det er ikke kun Sony, men også Microsofts konsoller, der er mål for hackere. I øjeblikket forsøger hackere at få Xbox 360 til at afvikle piratkopierede spil. Mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere