Artikel top billede

Ingen mobilsnak i de nye IC4-tog

Konstruktionen af de nye IC4-tog spærrer for mobilsignalet. DSB erkender problemerne.

Rækken af problemer i forbindelse med DSB's nye IC4-tog ser ikke ud til at have nogen ende.

Forsinkelser og budgetoverskridelser efterfølges nu af et helt praktisk problem, der vil være til stor gene for passagererne.

Solfilmen på togets vinduer stopper nemlig ikke kun solens stråler, men også mobilsignalerne fra teleselskabernes mobilmaster, der har mere end svært ved at trænge igennem til passagerne.

I praksis betyder det, at man i stor stil vil blive afbrudt, når man taler i mobiltelefonen under togturen. Det skriver dagbladet Børsen.

Ikke kun i IC4

Det er teleselskabet Telia, der har rejst problemstillingen efter en stribe klager fra kunder, der konstant smides af mobilnettet, når de bruger telefonen under togturen. Men også hos andre teleselskaber beretter man om problemet.

"Det er en stor udfordring med mobilsignalerne i de nye IC4-tog. Særligt volder en solfilm, der er sat på ruderne i toget, problemer. Det reducerer mobilsignalet kraftigt," siger Karen Møller, ansvarlig for netværksstrategi Telia til Børsen.

DSB er godt klar over den manglende dækning, og herfra fortælles det, at man arbejder på en løsning.

"Men det er en svær beslutning, for det skal være en løsning, der skal opsættes i omkring 300 togvogne, og som skal holde mange år frem. Det er særligt svært i telebranchen, hvor teknologierne skifter", siger chefen for forretningsudvikling i DSB, Claus Klintholm.

Claus Klintholm fortæller desuden, at det ikke kun er i IC4-togene, der oplever manglende mobildækning, men stigningen i brugen af mobiler og mobilt bredbånd har gjort problemet større.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere