Blu-ray understøtter Microsofts videoteknologi

Organisationen bag Blu-ray, der er med i kampen om at blive afløseren til den nuværende dvd, har besluttet at understøtte Microsofts Windows Media Video 9.

Indhold

Uanset om dvd'ens afløser kommer til at hedde Blu-ray eller HD DVD er Microsoft tilsyneladende en sikker vinder i format-krigen. De to seriøse bejlere til titlen har nemlig begge valgt at understøtte Microsofts codec, der bruges til at komprimere video.

Blu-ray-organisationen har således meddelt, at man vil understøtte Windows Media Video 9 som en del af specifikationen for Blu-ray.

Firmaerne bag konkurrenten HD DVD gjorde tidligere på året det samme, og der er derfor lagt op til et dødt løb mellem de to, når man ser på de understøttede formater. Udover Windows Media Video 9 understøtter begge nemlig også MPEG2- og MPEG4-formaterne.

Det bliver dog hverken folkene bag HD DVD eller Blu-ray, der kommer til at bestemme hvilken standard, der bliver den foretrukne. Det bliver i stedet de store filmselskaber i Hollywood, der kommer til at afgøre det.

De har endnu ikke meldt ud, hvilken standard de vil satse på, og de kan naturligvis vælge helt at se bort fra Microsofts løsning og satse på en af de andre.

Blu-ray og HD DVD er begge beregnet til at gemme fjernsyn i høj opløsning, HDTV, og det kræver langt mere kapacitet end en almindelig dvd i dag kan tilbyde.

HD DVD-formatet giver mulighed for, at man kan gemme op til 20 gigabyte på en enkelt skive, og har den fordel, at formatet er bagudkompatibelt med den gamle dvd-standard. Der er dog endnu ikke lanceret nogen HD DVD-produkter.

De første Blu-ray-medier kan indeholde op til 23 gigabyte data, og det forventes, at der vil være medier med plads til 50 gigabyte på markedet, inden året er omme. De første Blu-ray-afspillere blev lanceret sidste år på det japanske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere