Artikel top billede

Fem kritiske opdateringer til Windows i næste uge

Manglende forklaringer gør tirsdagens opdateringer til et mysterium, siger analytiker.

Computerworld News Service: Microsoft fortalte i går, at der vil blive tilbudt fem sikkerheds-opdateringer den 8. september. De er alle i kategorien 'kritiske', og de handler om Windows.

I modsætning til tidligere måneder, hvor Microsoft på forhånd har varslet detaljerne i de kommende opdateringer, er der denne gang ingen antydning af, hvad der er i vente, siger Andrew Storms, der er 'director of security operations' ved nCircle Network Security.

"Det er et tåget varsel," siger han. "Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Det ser ud som om, det er noget, der ikke må komme ud til offentligheden."

Det afholder dog ikke Andrew Storms fra at spekulere.

"Måske er det en ny ATL-opdatering," siger han med en hentydning til fejlene i 'Active Template Library' (ATL), der er et Microsoft kode-'bibliotek', som virksomheden bruger til at skabe software sammen med tredjeparts-udviklere.

Microsoft erkendte i juli, i forbindelse med to nød-opdateringer, der skulle rette seks fejl i softwaren, at ATL havde visse sårbarheder. Siden da har Microsoft og flere andre leverandører, som for eksempel Adobe, frigivet flere opdateringer til de programmer, der har arvet ATL-fejlene.

"Det ville ikke komme som nogen overraskelse, hvis der stadig er ATL-fejl, der skal rettes. Men jeg tror egentligt, at det er mere sandsynligt, at den slags opdateringer vil komme fra tredjeparts-udviklerne," siger Andrew Storms.

Vista og Server 2008

Alle de fem opdateringer, der bliver frigivet næste uge, er kategoriserede som 'kritiske', og de påvirker forskellige versioner af både klient- og server-versionerne af Windows. Fire ud af de fem handler om Vista specifikt og Windows Server 2008, fortæller han desuden.

Alle de fire opdateringer til Vista er som sagt kritiske og de samme fire opdateringer påvirker desuden også Windows Server 2008, som er den nyeste produktions-version af Microsofts server-software. I forhold til Server 2008 er tre af opdateringerne kritiske, mens den fjerde er kategoriseret som "vigtig", hvilket er det næsthøjeste trusselsniveau.

Der vil desuden også blive frigivet opdateringer til Windows 2000, Windows XP and Windows Server 2003.

"Jeg ville ikke have forventet at se Microsofts nye styresystem være kritisk," bemærker Andrew Storms. "Det er også usædvanligt, at alle opdateringerne er til Windows. Det er helt sikkert at betegne som en ekstraordinær begivenhed."

Han fortæller desuden, at Microsoft ikke vil frigive opdateringer til den sårbarhed, der for nyligt blev fundet i virksomhedens populære Internet Information Services (IIS) Web server. "Man kan heller ikke forvente, at det kan rettes så hurtigt," tilføjer han, efter han har læst og tolket varslingens formuleringer.

Microsoft lovede tirsdag, at selskabet vil rette fejlene i ISS 5.0, 5.1 og 6.0 hurtigst muligt, men analytikere har hele tiden sagt, at det vil være højst usandsynligt, at Microsoft vil have de opdateringer klar til på tirsdag.

For nylig har Microsoft tilbudt ni opdateringer 11. august, de to nød-opdateringer i slutningen af juli og seks opdateringer, der udkom som sædvanligt på "patch tuesday" ('opdaterings-tirsdag', red.) den 14. juli.

De fem nye opdateringer vil blive frigivet tirsdag 8. september klokken 20 dansk tid.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere