Artikel top billede

"Du kan sige, at forretningen er tilbage i normal gænge, men på et lavere niveau," siger Keld Jersild Olsen, administrerende direktør, HP Danmark.

HP: Vi har lagt det værste bag os

HP har offentliggjort sine tal for tredje kvartal, hvor fremgang afløser tilbagegang. "Vi har lagt det værste bag os," konstaterer Keld Jersild Olsen, administrerende direktør, HP Danmark.

En stigende stabilitet i markedet og vækst i salget af pc'er er lyspunkter i en mørk tid. Lyspunkter fundet i it-giganten Hewlett-Packards regnskab for selskabets tredje kvartal.

Selv om koncernens overskud faldt 19 procent i kvartalet til knap ni milliarder kroner, er udmeldingerne positive:

"Regnskabet viser, at det værste er bag os. Forbrugerne holder stadig lidt igen, men vi ser lys for enden af tunnelen," siger eksempelvis Carlos Guillen, en analytiker hos firmaet Wall Street Strategies til CNN.com.

Meget tilfredsstillende

Også HP i Danmark mærker de mildere vinde:

"Danmark var et af de første lande i eurozonen, der var i recession, og det lader til, at vi nu også er et af de første lande, der oplever det modsatte. Vi har oplevet en meget tilfredsstillende udvikling i salget i vores tredje kvartal," siger Keld Jersild Olsen, administrerende direktør for HP i Danmark.

Faktisk oversteg salget HP Danmarks egne forventninger med 10 procent.

"Vi har ellers historisk været gode til at forudse salget, men er blevet negativt overrasket over, hvor dybt krisen har stukket. De sidste tre kvartaler har vi set en tilbagegang i salget, så fremgangen i tredje kvartal, hvor vi overgår vores egne forventninger, er et meget, meget positivt signal," siger Keld Olsen,

Baggrunden for de optimistiske signaler får ikke mindst regeringens initiativer æren for:

"Jeg tror personligt, at en del af fremgangen skyldes de tiltag, regeringen har sat i værk som for eksempel bankpakker og udbetaling af SP-penge. De har fået vores kunder til at tro på, at krisen får en ende," siger HP's danske direktør.

De store bliver større

I forhold til konkurrencebilledet henviser Keld Olsen med bemærkningen om, at "de store er blevet større" til tidligere offentliggjorte tal fra analysehuset IDC.

"Vi sidder nu på 56 procent af alle Intel-servere, der bliver solgt i Danmark, og på 80 procent af alle blade-servere. Det er en stigning på 10 procent, så vi har haft en stor stigning i markedsandele de senere år," siger Keld Olsen.

Han vil ikke konkretisere, hvem HP tager markedsandele fra udover, at det primært er fra de "knap så store spillere." Ifølge analytikerne går Fujitsu Siemens tilbage, men også IBM's andel af markedet for de Intel-baserede såkaldte industristandard-servere skrumper betragteligt.

Populære minibærbare

På verdensplan steg salget af HP-pc'er med to procent i det seneste kvartal. Godt nok gik salget af både skrivebords-pc'er og almindelige bærbare computere tilbage med henholdsvis 26 og 10 procent, men det blev mere end opvejet af væksten i salget af minibærbare.

"Også herhjemme er der rigtig stor interesse for de små enheder, og det kan også ses i 'back to school-salget'. De helt små bærbare købes primært af private forbrugere," konstaterer Keld Olsen.

Han ser også, at mønsteret med de store kunder, der har været tilbageholdende og ikke overholdt deres udmeldinger om indkøb, er brudt.

"En af de mest positive ting er salget af Intel-baserede industristandard-servere. Normalt er tredje kvartal et stille sommerkvartal, men i perioden solgte vi faktisk flere af de servere, end i det foregående kvartal, der normalt er et godt forårskvartal" siger Keld Olsen.

På et lavere niveau

HP-direktøren tror også, at "vi har det værste bag os".

"Tingene er stabiliserede, og virksomhederne begynder at tænke langsigtet. Du kan sige, at forretningen er tilbage i normal gænge, men på et lavere niveau," lyder det.

Internationalt faldt HP's server og storage-forretning med 23 procent, fordi mange kunder flytter til billigere løsninger som "off-site cloud computing." Men den verdensomspændende it-koncern har gang i så mange gynger og karruseller, at den nemt skraber ind med den ene hånd, hvad den taber med den anden.

Således har HP voldsom medvind - ikke på cykelstien, men på markedet for billige løsninger på området it-tjenester eller 'services'. Her voksede omsætningen med 93 procent, mens den altså faldt 23 i server- og storage-forretningen.

HP har ikke fået fremgangen forærende. I selskabets andet kvartal annoncerede koncernen yderligere 6.400 fyringer oven i de 24.000, der røg i forbindelse med overtagelsen af it-servicekoncernen EDS. Et køb, der blev lukket i august sidste år.




IT-JOB

ILLUM A/S

IT Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

MAN Energy Solutions

Department Manager Edge Platform
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere