16x dvd-brænder til både DVD+R og DVD-R

Pioneer har lanceret den første dvd-brænder, der kan brænde med 16x hastighed til både DVD-R og DVD+R. DVR-A08XL kan også skrive til dobbeltlags DVD+R DL-medier med 4x hastighed.

Indhold

Med dvd-brænderen DVR-A08XL sætter Pioneer et par nye rekorder på området. Det er nemlig den første dvd-brænder, der kan skrive til både DVD-R og DVD+R med 16x hastighed, og det er også den første, der kan skrive til dobbeltlags DVD+R med 4x hastighed.

Hidtil har det kun været DVD+R, der har været understøttet med 16x, hvor data overføres med op til 22 megabyte i sekundet, og hastigheden for skrivning til dobbeltlagsmedier har været begrænset til 2,4x.

DVR-A08XL kan overskrive DVD-RW og DVD+RW med 4x hastighed, mens CD-R og CD-RW klares med henholdsvis 32x og 24x. Der er to megabyte buffer.

De nye dobbeltlagsmedier har plads til 8,5 gigabyte, mens man må nøjes med 4,7 gigabyte på de almindelige medier. Historisk set har det primært været Pioneer, der har bakket op om DVD-R-formatet, og det kan undre, at drevet ikke understøtter dobbeltlags DVD-R. Standarden for dette format er åbenbart ikke helt på plads endnu.

Godt nok kan DVR-A08XL brænde dvd'er i en fart, men det er noget af en udfordring at finde medier, der kan følge med. De første 16x medier kommer sandsynligvis først på markedet til oktober, og man kommer nok til at vente til januar næste år, før 4x DVD+R DL-medier dukker op.

Pioneer DVR-A08XL kommer dog også først i butikkerne til september, og prisen bliver et sted under 1.500 kroner med moms. Drevet fås med grå eller sort frontplade, og pc-producenter kan købe en såkaldt OEM-version af drevet, der så skifter navn til DVR-108.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere