Artikel top billede

Ole Søndergaard er it-chef i Folketinget. Foto: Henrik Frydkjær

Sommer på jobbet med Ole Søndergaard, Folketinget

Selvom Folketinget som institution kører på lavt blus i de kommende måneder, har it-afdelingen på borgen flere sommer-projekter på programmet. Blandt andet Folketingets egen tv-kanal.

Ole Søndergaard, it-chef i Folketinget, hvordan forløber sommerperioden for Folketingets it-afdeling?

"Normalt er der nogenlunde ro over it-feltet i sommerperioden, som vi gerne bruger til at stabilisere tingene og os selv. Dog henlægges større indgreb i infrastrukturen inden for server, storage og netværk så vidt det er muligt oftest til ferierne.

Det er også værd at nævne, at sommeren er tiden for de større ombygninger. Christiansborg med tilliggender kan bygningsmæssigt være noget af en udfordring for arkitekter og bygningskyndige. Og de store forandringer med trykbor og larm skal helst ske, når det parlamentariske arbejde går i dvale, og der er få på borgen.

Den slags kan også involvere it i forskellig grad. Næste sommer vil for eksempel gå med at installere et nyt afstemningssystem med masser af it-kompleksitet i folketingssalen. Det bliver på alle måder en kæmpeopgave med it i alle afskygninger."

Har I ellers særlige it-projekter, der skal klares her i ferie-tiden?

"Vi har både udviklings- og driftsprojekter i gang. Cirka 15 personer arbejder på højtryk med at få Folketingets egen tv-kanal op at køre den 1. november. Der bliver trukket 15 kilometer kabler, installeret robotkameraer, afprøvet signaler og justeret lyd.

Vi har også travlt med at gøre klar til den nye hjemmeside, som efter planerne præsenteres for offentligheden ved den nye folketingssamlings start til oktober.

I den forbindelse er det ret epokegørende, at originalversionen af referatet af folketingsmøderne fra da af vil være elektronisk frem for af papir.

Mange it-medarbejdere er sammen med TDC i gang med at forberede vores overgang til en ny mobilplatform. Det skal både styrke og forenkle vores telekommunikation. Det er i samme forbindelse besluttet at udvide skaren af smartphonebrugere.

Til sidst kan jeg nævne et organisatorisk projekt, der går ud på at udbygge det nuværende centralt placerede servicecenter med en række services, hvoraf flere nok får rod i den omsiggribende teknologiske udvikling, der også er rullet hen over Folketinget de seneste mange år."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere