Artikel top billede

Hvis du ikke gider stå her, kan du nu følge Roskilde Festivalen på nettet. Foto: Thomas Kjær

Web-tv skal give Roskilde Festival et virtuelt liv

Farvel til smat og pis og sammensunkne teltlejre. Roskilde Festival åbner nu en web-tv-kanal, hvor livet på festivalen kan følges.

Kan du godt lide musik og festivalliv, men foretrækker du at nyde det fra sofaen med chips og kølige pilsnere inden for rækkevidde?

Så kan du godt finde smilet frem.

Den smatbefængte festival, med overrepræsentation af ildelugtende svenske teenagere, har nemlig tilføjet en ekstra funktion på sin webside.

Roskilde Festival åbner i dag for en spritny web-tv-kanal, hvor man kan se eller gense masser af filmklip fra de forgangne år.

"Vi har længe ønsket os en god platform, som kan præsentere filmmateriale fra festivalen. Vores arkiver bugner med materiale, som vi er sikre på, at alle Roskilde-fans er meget interesserede i at se," siger Roskilde Festivals talsmand Esben Danielsen.

Lige nu kan man se historiske klip fra de tidlige 70'ere, fra regnvejrsåret 2007 og meget mere.

Man kan også se interview med Roskilde-aktuelle Gojira og Jenny Wilson. Og så er der koncertklip med bands som Mew, Placebo, The Streets og Franz Ferdinand.

Roskilde satser live

Koncertoptagelser er et fremtidigt satsningsområde for Roskilde Festivals web-tv-kanal.

"Det er tydeligt i de mange henvendelser, vi får fra vores publikum, at folk brændende ønsker sig flere koncertklip. Det er også noget, vi arbejder hårdt på at skaffe. Kameraerne filmer allerede ved de store scener til storskærmene.

Nu skal vi også have dem til at trykke på optage-knappen. Her ligger dog en større clearingsproblematik, da det altid kræver kunstnernes accept - og den er ofte svær at indhente," siger Esben Danielsen.

Selv om der ikke bliver overvægt af koncertoptagelser i 2009, er der stadig masser af filmklip i vente fra årets Roskilde Festival.

I samarbejde med Papagaio Film har Roskilde Festival et filmhold i gang under selve festivalen, som vil indfange livet på dyrskuepladsen i udkanten af Roskilde.

Optagelserne kan følges på nettet til glæde for dem, som ikke er på festival og for dem, der foretrækker sofaen frem for smatten.

Roskilde Festival 2009 finder sted den 2. til 5. juli.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere