Artikel top billede

Syv teknologiske vidundere der har ændret verden

Kan du huske tiden inden mobiltelefoner, internet og bærbare computere? Her er syv teknologiske opfindelser, der har ændret hele vores måde at leve på.

Computerworld News Service: Det er svært at forestille sig et liv uden mobiltelefon, bærbar og internet.

Teknologien har i den grad ændret vores liv, og det er helt uvirkeligt, at generation efter generation har kunnet overleve uden de teknologiske opfindelser, vi i dag tager for givet.

PBS Nightly Business News har sammen med Knowledge@Wharton udvalgt de bedste 30 opfindelser fra de sidste 30 år - opfindelser der måske virker som en selvfølge i dag, men hvis ankomst ændrede den måde, vi lever og tænker på.

Her er syv teknologi-vidundere fra listen:

RFID og applikationer (nr. 23)

Længe før Nike begyndte at bruge radiofrekvenser til at måle, hvor hurtigt man løber, blev teknologien brugt i radarsystemer under Anden Verdenskrig. I 1980'erne blev den indført i automatiserede toldbetalingssystemer og gav fartbøller mulighed for at suse igennem tolden.

GUI (nr. 21)

Den første grafiske brugergrænseflade blev opfundet af Douglas Englebart i 1968, og i slutningen af 70'erne og starten af 80'erne skete der en stor udvikling med GUI'er takket være Apple.

Disse pionerer er skyld i, at vi i dag tager vi det for givet, at vi kan interagere med vores computer ved hjælp af en mus og bruge let forståelige ikoner og andre grafiske kontroller i stedet for at skulle huske en masse computer-kommandoer.

1., 2. og 3. pladsen

Social networking på internettet (nr. 20)

Internetbaserede sociale netværk er faktisk en ret ny opfindelse. SixDegrees.com (1997) er ifølge PBS det første sociale netværk på nettet, men det var først, da MySpace blev lanceret i 2003, at sociale netværk begyndte at tiltrække massernes opmærksomhed.

Online-shopping/e-handel/auktioner (nr. 15)Hvordan ville verden se ud uden Amazon, eBay og alle de andre online-forretninger? Takket være internettet har virksomheder fået mulighed for at drage fordel af elektroniske transaktioner og givet forbrugerne mulighed for en mere fredfyldt shopping-oplevelse.

Mobiltelefoner (nr. 3)

Kig på din lille mobiltelefon og vær taknemmelig. De første mobiltelefoner, som Motorola sendte på markedet i 1983, var begrænset til bilen (indtil et par år senere hvor de blev mere mobile) og var på størrelse med en dokumentmappe.

PC'er/laptops (nr. 2)

1981 var et stort år for computeren - IBM lancerede modellen 5150 og kalde den en "personal computer".

Osborne 1 blev den første bærbare computer, og med sin vægt på 24 kilo udfordrer den nutidens definition af en laptop.

Internet/bredbånd (nr. 1)

Internettet indtager førstepladsen. Vores afhængighed af Google og Twitter og muligheden for at holde os opdateret om ethvert givent emne og for at sende og modtage alt for mange e-mails.

Internettet har banet vej for så mange andre fænomener, at det er utroligt at tænke på, at det faktisk først så dagens lys i 1990'erne.

Men der gik ikke lang tid, før det havde ændret vores liv for evigt.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere