Når man i dag outsourcer forskelligt it-arbejde, så sker det primært til Indien. Inderne er forholdsvis kyndige i engelsk og har derudover opbygget en stor it-sektor.
Men nu frygter inderne altså den kinesiske konkurrence på markedet. I hvert fald hvis man skal tro Pramod Bhasin, administrerende direktør for Genpact et af de største it-outsourcing firmaer i Indien.
"Kina er en enorm trussel mod indiske outsourcing-firmaer. Over en længere tidsrække er det den eneste trussel som vi har," siger Pramod Bhasin til Financial Times.
Kina opruster
Den kinesiske regering vedtog 2. februar en lov, der tilbyder skattefordele og tilskud til outsourcing firmaer i 20 forskellige byer i landet. Det drejer sig blandt andet om Shanghai, Beijing, Xi'an, Suzhou og Hangzhou.
Et af initiativerne består blandt andet i at tilbyde 15 procent firmaskat til outsourcing-firmaer i disse områder. Den normale firmaskat er på 25 procent.
Men ifølge en ny McKinsey-rapport, så er Kinas it-industri alt for fragmenteret. Samtidig mangler Kina uddannede ledere.
"Kina klarer sig meget godt, hvis man kun sammenligner med Kina selv. Men målt i forhold til resten af verdens it-industri, halter Kina stadig bagefter," fortæller Alex Peng, partner i McKinsey, til Financial Times.
Men Pramod Bhasin frygter dog stadig konkurrencen fra Kina.
"Når kineserne beslutter sig for noget, så gennemfører de det, og de plejer at gøre tingene meget bedre end den indiske regering," fortæller Pramod Bhasin.
Den indiske it-outsourcing industri forventes at vokse med 15 procent over de næste to år. Den indiske outsourcing industri er på 354 milliarder kroner om året. Det globale marked for outsourcing forventes at være på 885 milliarder kroner i 2012.