Artikel top billede

Hemmelighedsfuld Jens Moberg stopper hos Microsoft

På kun to uger har to danskere sagt farvel til internationale topposter hos Microsoft. Denne gang er det Jens Moberg, der stopper som corporate vice president hos Micorsoft i Seattle.

Efter 14 år i softwaregigantens tjeneste siger Jens Moberg farvel til Microsoft.

De seneste år hos Microsoft i Seattle har budt på en international toppost, hvor han
har stået i spidsen for mere end 5.000 ansatte og en omsætning på 50 milliarder kroner.

Men fra 16. januar kan danskeren ikke længere kalde sig corporate vice president for U.S. Enterprise & Partner Group.

"Jeg har valgt at lukke et 14 år langt kapitel i min karriere, som der har stået Microsoft på. Det har været en fantastisk periode, men nu tager jeg et skridt videre i min karriere, og gør mig klar til åbne et nyt kapitel," siger Jens Moberg.

Endnu en dansker siger farvel

Jens Moberg er den anden dansker, der inden for ganske kort tid siger farvel til en international toppost hos Microsoft. For få uger siden meddelte Mogens Elsberg, at han stopper som global ansvarlig for Microsoft Dynamics ERP-løsninger.

Mogens Elsberg fremtid byder på et job som administrerende direktør for Pensio, der udvikler og leverer en platform til håndtering af kreditkorttransaktioner. Men Jens Moberg er langt mere hemmelighedsfuld.

Han fortæller dog, at afgangen fra Microsoft har været 100 procent frivillig.

"Jeg kan ikke afsløre, hvad fremtiden byder på. Det er ikke faldet 100 procent på plads endnu, men en forudsætning er, at jeg stopper hos Microsoft først. En gang imellem må man jo tage chancer, hvis man vil videre," lyder det fra en hemmelighedsfuld Jens Moberg.

Han regner dog med, at alt falder på plads i løbet af kort tid, og han vil gerne afsløre, at kodeordene for det nye job er 'international', 'salg og markedsføring', 'teknologi' og 'ledelse'.

"Det er meget anderledes end det, som jeg hidtil har lavet, men det bygger på de samme kompetencer. It har forandret verden, og jeg tror på, at det jeg skal beskæftige med mig i fremtiden kommer til at forandre verden. Okay, det er måske lidt for store ord, men som du kan høre, har jeg nok boet for længe i USA," siger Jens Moberg med et grin.

Fremtiden er i Danmark

Han har sammen med familien tilbragt de seneste år i Seattle, hvor Microsoft har sit hovedkvarter, men fremtiden ligger i Danmark.

Computerworld fanger ham på en mobiltelefon, mens han står i et rungende tomt hus i Nordsjælland, som han og familien skal flytte ind i mellem jul og nytår.

"Vi har besluttet, at vi er en dansk familie, og vi regner med at blive boende i Danmark de næste 5-6 år. Vi vil gerne have at vores børn, der nu er 15 og 12 år skal gå i et dansk gymnasium," siger han

Når du om mange år skal fortælle dine børn og børnebørn anekdoter fra tiden i Microsoft, hvad vil du så fortælle dem?

"Jeg har haft mange gode oplevelser, men børnebørnene vil nok helst høre om mit middagsselskab med Bill Gates, og om dengang jeg var inviteret til middag hjemme i privaten hos Steve Ballmer," fortæller han..

Jens Moberg startede i Microsoft 1995, og i perioden 1998 - 2001 var han administrerende direktør hos Microsoft Danmark, hvor han blandt andet stod i spidsen for milliardopkøbet af Navision.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere