Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Meta fyrer ansatte for misbrug af madkreditter til akne-plastre og vin / Tidligere OpenAI-CTO rejser kapital til nyt AI-projekt / Fremover skal du kunne redigere eksisterende billeder i Midjourney /

Meta fyrer ansatte for misbrug af madkreditter til akne-plastre og vin. AI-virksomheder tiltrækker milliarder trods bekymringer. Tidligere OpenAI-CTO rejser kapital til nyt AI-projekt. Fremover skal du kunne redigere eksisterende billeder i Midjourney.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld denne mandag morgen.

Morgen-briefing-redaktøren, som står for tilblivelsen af dagens tidlige nyhedsoverblik, hedder Qëndrim Fazliu.

God dag og god læselyst herfra.

AI virksomheder tiltrækker milliarder trods bekymringer

Investeringer i generative AI-startups fortsætter med at stige trods bekymringer om teknologiens lovlighed og pålidelighed.

I tredje kvartal af 2024 blev der investeret 26,8 milliarder kroner i 206 aftaler, hvoraf størstedelen af dette beløb - knap 20 milliarder kroner - blev investeret i amerikanske selskaber.

Det viser tal fra PitchBook, skriver TechCrunch.

Ifølge en rapport fra Forrester forventes 60 procent af skeptikere at tage generativ AI i brug inden længe.

PitchBooks analytiker Brendan Burke udtaler i forbindelse med tallene, at "store kunder nu implementerer systemer baseret på open source-modeller."

Og det skaber altså ifølge PitchBooks-analytikeren et nyt momentum i sektoren.

Tidligere OpenAI-CTO rejser kapital til nyt AI-projekt

Mira Murati, der er tidligere CTO hos OpenAI, og for få uger siden forlod selskabet, har angiveligt kastet sig ud i et nyt AI-eventyr.

Den nu tidligere OpenAI-CTO er ifølge Reuters i gang med at rejse kapital til en ny AI-startup, der skal udvikle de såkaldte proprietære AI-modeller.

Målet er ifølge mediet at rejse mere end 100 millioner dollar, svarende til 686 millioner kroner, i første omgang.

Mira Murati, der forlod OpenAI sidste måned, forklarede i forbindelse med sin fratrædelse, at hun ønskede at udforske nye muligheder og skabe sit eget.

Hendes afgang kommer i kølvandet på en række andre topafgange i OpenAI, herunder selskabets chief research officer og research VP.

Fremover skal du kunne redigere eksisterende billeder i Midjourney

AI-værktøjet til at skabe af billeder, Midjourney, planlægger at lancere et opdateret webværktøj til billedredigering, som gør det muligt for brugere at ændre farver og teksturer på objekter i uploadede billeder ved hjælp af AI.

Dermed udvider selskabet måden, man kan bruge værktøjett, betragteligt. Førhen kunne Midjourney kun skabe AI-genereret 'kunst', mens det altså fremover vil være muligt for brugere at ændre på allerede eksisterende billeder.

Det oplyser Midjourneys CEO David Holtz på selskabets Discord-kanal.

Funktionen, der forventes at blive lanceret i næste uge, vil i første omgang være begrænset til en mindre del af platformens brugere.

I sit indlæg på Discord-kanalen oplyser selskabets CEO, at man indledningsvis vil sørge før, at der vil være en hel del menneskelig moderation ind over de ting, der bliver skabt.

Man vil samtidig også gøre brug af en række AI-moderatorer, der holder øje med, at der ikke bliver skabt deepfakes eller begået ophavsretskrænkelser.

Meta fyrer ansatte for misbrug af madkreditter til akne-plastre og vin

Meta har fyret omkring 24 ansatte fra kontoret i Los Angeles efter en intern undersøgelse afslørede misbrug af virksomhedens måltidskreditter.

Fyringerne kommer efter, at de ansatte angiveligt har brugt kreditterne, der altså var tiltænkt måltider på kontoret, til private indkøb som akne-plastre, vin og vaskemiddel.

Det rapporterer CNN.

Fyringerne sker samtidig med, at Meta gennemfører yderligere omstruktureringer på tværs af afdelinger som Instagram, WhatsApp og Reality Labs, der ifølge Meta sker for at tilpasse de langsigtede strategiske mål bedre.

Sidste år reducerede Meta medarbejderstaben med mere end 20.000 ansatte i flere runder af nedskæringer.