Artikel top billede

Amazon kører sine medarbejdere hårdt og kontant

Uopnåelige bonusmål, strafpoint for sygdom og tvungen overarbejde er nogle af betingelserne på Amazons pakkecentre i Storbritannien.

De billige produkter hos Amazon har øjensynligt en pris. En pris som de ansatte i pakkecentrene betaler.

I en artikel i The Times beskrives arbejdsforholdene for pakkearbejderne i et af de fire pakkecentre i Storbritannien som Amazon har.

En journalist fra The Times arbejdede syv dage som pakkemedarbejder i det kæmpevarehus i Marston Gate. Timelønnen var £6,30, svarende til 51,60 kroner, hvilket er 57 pence, 4,70 kroner, over minimumslønnen i Storbritannien.

Sygdom giver strafpoint

Ifølge The Times bryder Amazon sig ikke om syge medarbejdere der bliver hjemme. Medarbejdere, der tager en sygedag, idømmes et strafpoint. Også selvom sygdommen dokumenteres med en lægeattest.

En medarbejder med seks strafpoint står til fyring.

Journalisten fik allerede et halvt strafpoint første dag for at møde for sent. Hun mødte godt nok i god tid, men vidste ikke at hun skulle registrere sin mødetid med sit medarbejderkort.

Uopnålige bonusmål

Amazon har opstillet bonusmål, som betegnes som umulige at opnå.

Et mål er, at pakkemedarbejderen skal pakke 140 enheder i timen. Ifølge The Times var der kun en pakkemedarbejder ud af 25 der holdt den akkord.

De ansatte blev ellers lovet op til £35 ekstra om ugen, hvis de nåede målene. Det krævede dog at hele gruppen overholdt de opstillede mål.

Tvungen overarbejde

En af lederne fortalte, at overarbejde var tvungen og at han ville være meget striks med at overholde det.

Det betød 10,5 timers overarbejde fra lørdag aften til søndag morgen for journalisten efter en fem-dages arbejdsuge.

To pauser i løbet af 8-timers arbejdsdag

I løbet af et otte timers skift var der to pauser på henholdsvis 15 minutter og 20 minutter.

Hvis de ansatte skulle på toilettet, skulle de bede om tilladelse.

Lederne på pakkecenteret mindede de ansatte om, at overvågningskameraer holdt øje med hvert et skridt som de ansatte tog.

Amazon afviser kritik

Allan Lyall, vice president for EU Operations hos Amazon, siger, at alle hos Amazon i tiden op til jul arbejder ekstra hårdt.

Han imødegår kun kritikken på et konkret punkt. og det er antallet samt længden af pauser.

"Arbejdsstyrken besluttede selv at reducere pauserne til 15 og 20 minuter på et otte timers-skift for at reducere den samlede arbejdsdag med en halv time," forklarer Allan Lyall.

Til Seattle PI, en avis i Seattle hvor Amazon har sit hovedkvarter, er en Amazon-talskvinde mere afvisende af The Times-artiklen.

"Tro ikke alt du læser," lyder det i Amazon-talskvinden Patty Smiths e-mail til Seattle PI.

"Der er mange ukorrektheder i den engelske artikel.
Eksempelvis: Vi tillader ikke FC (fulfillment center) medarbejdere at arbejde mere end seks dage på noget sted - De skal have mindst en fridag."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere