Artikel top billede

Finanskrisen rammer mobilsalget mellem øjnene

Finanskrisen har fået mobilsalget i verden til at slå klodserne i. Vi venter kort og godt længere med at udskifte vores telefon.

Computerworld News Service: Den globale finanskrise rammer det globale salg af mobiltelefoner.

Vesteuropa og Japan er hårdest ramt med en vækst for tredje kvartal, der er langt lavere end samme periode sidste år.

Væksten har været stærkest i Asien, og salget steg i Nord-, Syd- og Centralamerika, Østeuropa, Mellemøsten og Afrika.

Det globale mobilsalg steg med seks procent i tredje kvartal, hvilket er under halvdelen af stigningen på 16 procent i tredje kvartal 2007, lyder det fra Gartner.

Enhedssalget af mobiltelefoner steg til mere end 308,5 millioner dollar fra 291,1 millioner dollar i tredje kvartal 2007.

Nu vender det - måske

Det ser endnu værre ud for 2009, hvor Gartner forventer, at det globale enhedssalg falder mellem en og fire procent i forhold til 2008, fortæller analytiker Carolina Milanesi.

Der var stadig gang i salget af mobiltelefoner til førstegangskøbere i dette års tredje kvartal, men salget af erstatningstelefoner var hårdt ramt, fortæller analysefirmaet.

For eksempel ventede forbrugerne Asien i gennemsnit otte måneder med at erstatte deres telefoner i stedet for sidste års fire måneder.

Det betød, at salget var uændret eller faldt på markeder som Taiwan, Korea og Australien.

Øget salg af mobiler til førstegangsbrugere på udviklingsmarkeder som Indien og Kina hev enhedssalget op med 13,8 procent til 116,7 millioner enheder i Asien-Pacific.

Det var også salget på udviklingsmarkederne, der førte til en samlet stigning i Østeuropa, Mellemøsten og Afrika med 13,1 procent. Enhedssalget i Latinamerika steg med 5,5 procent.

Men salget i Japan faldt med 28 procent i forhold til sidste år og forblev uændret i forhold til andet kvartal i år, mens salget i Vesteuropa faldt fra 47,2 til 43,5 millioner.

På trods af afmatningen på markedet for dyrere telefoner fik salget af smartphones som Apple iPhone og nye Blackberry-modeller fra Research in Motion de samlede salgstal til at stige med 4,5 procent i Nordamerika.

Af de store producenter tog Motorola det største slag med et fald fra næsten 38 millioner solgte enheder til under 25 millioner og et fald i markedsandel fra 13 til otte procent.

Sony Ericsson Mobile Communications mistede også markedsandele, mens det så lysere ud for Samsung Electronics, hvis markedsandel steg fra 14,4 til 17,1 procent. Virksomheden øgede sit salg med 26,3 procent.

Økonomien har også sat en bremser for salget hos Nokia, men virksomheden formåede dog at øge sin markedsandel til 38,2 procent og salget fra 110 millioner enheder til næsten 118 enheder.

Sony Ericsson havde før den tredjestørste markedsandel, men endte med at ligge på linje med Motorola og LG Electronics.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere