Artikel top billede

Snart kan du streame hurtigt med smartphones

Et voksende antal smartphones understøtter højere hastigheder for både download og upload.

Computerworld News Service: T-Mobiles G1, Research In Motions BlackBerry og Sony Ericssons Xperia X1 understøtter alle både HSDPA, som står for high speed downlink packet access med en hastighed på 7,2 megabit per sekundet (mbps), og HSUPA, som står for high speed uplink packet access med en hastighed på 2 mbps.

"Ved årets afslutning vil en god andel af mellemklasse- og high-end-produkter helt sikkert understøtte hastigheder på 7,2 mbps. På nuværende tidspunkt er der kun en lille procentdel, der understøtter HSUPA, hovedsagligt fordi der ikke er mange teleoperatører, som endnu har aktiveret HSUPA i deres netværk," siger Geoff Blaber, analytiker hos CSS Insight.

Præcist hvor hurtigt mobilproducenterne tilføjer understøttelse af HSUPA, er op til operatørerne. Sandsynligvis vil en god del high-end-produkter i det mindste få understøttelse i løbet af næste år, mener Geoff Blaber.

Brugere, som blot sender e-mail med deres BlackBerry, vil ikke komme til at opleve nogen stor forskel. Det er funktioner som video-streaming og indholdsdownload, der retfærdiggør behovet for højere hastigheder. Bloggere, som ønsker at uploade billeder og filer til websites, vil også opleve fordelene ved forbedringerne i båndbredden ifølge Blaber.

"Vi står nu ved et punkt, hvor der er brugsmuligheder til og behov for den ekstra kapacitet. Jeg vil påstå, at da 3G først så lyset, var det en teknologi, der ikke opfyldte noget klart behov hos brugerne," siger Geoff Blaber.

Samsung, som har været en af de første til at udnytte det mobile bredbånd, ser også blogging og sociale netværk som brugsmuligheder, der vil drage fordel af hurtigere telefoner.

"Jo højere båndbredde man har, des mere bekvemmeligt bliver det at bruge mobiltelefonen til disse formål," siger Samsungs nordisk pr-chef, Erik Johannesson.

Timing

Samsung har for nylig løftet sløret for sin W600 til det koreanske marked, som understøtter det næste skridt for HSUPA, som giver en uploadhastighed på 5,76 megabit i sekundet.

Men ikke alle mobilproducenter er endnu med om bord. Apple og Nokia har stadig ikke forladt starthullerne.

"Vi vil have masser af telefoner, der understøtter HSUPA," siger Antti Vasara, senior vice president for Nokias mobile enheder. Telefoner, der understøtter HSDPA ved 7,2 megabit i sekundet, er også på vej oplyser Antti Vasara. Men han afslører ingen detaljer.

"Det handler altid om at få timingen helt rigtig. Det er skidt, hvis man er for tidligt ude, og det er selvfølgelig også skidt, hvis man er for sent ude," siger Vasara, som mener, at brugerne vil opleve den største forskel i forhold til at se video på mobilen.

Holdt til ilden

Apple ønsker ikke at omtale sine fremtidige planer.

Indtil videre kører omkring 40 teleoperatører aktivt med enten HSUPA, HSDPA ved 7,2 mbps eller begge dele sammenlignet med omkring 200 kommercielle HSPA-netværk ifølge tal fra GSM Association.

Idet hastighederne og brugen af data fortsætter med at stige, vil teleoperatørernes netværksafdelinger blive holdt til ilden. For hvis brugerne skal kunne drage fordel af de højere hastigheder, er det nødvendigt at netværket, og især datalinkene til og fra basestationerne, holder trit.

"Det er utvivlsomt det største problem," mener Geoff Blaber.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere