Ny compiler fra Intel

Version 8.0 af Intels compiler kan øge ydelsen i programmer, der er skrevet i C++ eller Fortran og afvikles på maskiner med Intel-processorer. Oversætteren understøtter den kommende udgave af Pentium 4 med kodenavnet Prescott.

Indhold

Chipgiganten Intel har lanceret en ny udgave af firmaets compilere, der er kommet op på versionsnummeret 8.0. Compilerne skulle give højere ydelse på alle platforme, der er baseret på en eller flere processorer fra Intel, hvad enten det drejer sig om almindelige pc'er, servere eller håndholdte enheder.

Compilerne fra Intel oversætter programmer skrevet i programmeringssprogene C++ eller Fortran til maskinkode, som processoren kan forstå. En compiler kaldes da også en oversætter på dansk.

Version 8.0 af Intels compilere er kommet i fem udgaver, nemlig som C++ og Fortran compilere til henholdsvis Windows og Linux samt en C++ compiler til Windows CE Net. Compilerne er designet til systemer baseret på Intels Pentium 4, Pentium M, Xeon, Itanium 2 og XScale-processorerne til lommecomputere og mobiltelefoner.

Compilerne understøtter 13 nye instruktioner, der bliver en del af teknologien i den kommende udgave af Pentium 4 med kodenavnet Prescott. De nye instruktioner er hovedsageligt en udvidelse af SSE2-instruktionerne, der blandt andet gør processoren i stand til at afvikle multimedieprogrammer hurtigere.

Mobile MMX, der kan øge ydelsen ved afvikling af grafik, lyd eller video i mobiltelefoner og lommecomputere, understøttes også af de nye compilere. Intel har dog endnu ikke lanceret processorer med Mobile MMX, der i bund og grund er de samme instruktioner, der kendes fra MMX til desktop-processorer.

Man behøver for øvrigt ikke et Intel-baseret system for at kunne bruge Intels compilere. 32-bit-processorer fra for eksempel AMD kører glimrende med programmer, der er kompileret ved hjælp af en compiler fra Intel.

Man kan derimod ikke bruge Intels compilere til at optimere koden til AMD's 64-bit-processorer Opteron eller Athlon 64, hvis man vil have 64-bit funktionaliteten med. Her må man ty til GCC, der er open source og gratis at anvende. Omvendt kan GCC også bruges til processorer fra Intel, og så sparer man de mellem 399 og 1.499 dollar, som en Intel-compiler koster.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere