Artikel top billede

Larrabee-chippen fra Intel skal gøre computerspillene hurtigere at afvikle.

Intel kaster sig sultent over grafik-chips

Grafik-chip selskaberne ATI og Nvidia forventes at få skarp konkurrence fra chip-giganten Intel, der er på trapperne med sit bud på fremtidens grafik-chip.

Chip-fabrikanten Intel byder konkurrenterne Nvidia og AMD's ATI Division op til dans med sin kommende grafik-chip Larrabee, der skal understøtte både OpenGL og DirectX API'er.

Intel vil målrette Larabee til det private forbrugermarked og dets mange dedikerede spil-forbrugerere, hvor chippens 16 til 48 kerner - alt efter formålet - vil kunne forbedre grafikken væsentligt.

Dermed mener Intel, at selskabet er klar til at konkurrere mod Nvidia og ATI Division på 33 milliarder-markedet for grafik-chips.

Larrabee vil efter planen være klar til grafikkortene i 2009 eller 2010, skriver New York Times.

Har lært at fejltagelserne

Intel har ellers flere fejlslagne forsøg med chips uden for sin x86-hjemmebane. Blandt andet Itanium og 432, der aldrig er blevet benyttet i mainstream-computere.

"Denne gang er vi oppe på højde med Itanium og 432, men vi har lært af vores fejl," siger Intels chef-arkitekt og manden bag Larrabee, Doug Carmean, til New York Times.

Intel forklarer samtidigt, at arkitekturen i Larrabee gør det muligt at dele flere software-bibliotekter med Pentium-chippen, som den kører på, hvilket gør grafikafviklingen hurtigere.

Konkurrent klar med 800 kerner

Intel spår, at Larrabee-arkitekturen vil være med til at revolutionere computer-industrien i de kommende år.

"Vi forventer, at Larrabee kick-starter en verdensomspændende indsats for at optimere til de hundrede og tusinder kerner, som forventes at blive brugt i fremtidens computere," siger selskabet til vnunet.com.

Analytikere forventer dog, at AMD's ATI og Nvididas kommende grafik-chips vil have henholdsvis 800 og 256 kerner og dermed alene i antal klart vil overgå Intels Larrabee-chip.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere