Artikel top billede

Pasningskaos: Sådan kommer du igennem lockout

Volder pædogog-konflikten problemer på din arbejdsplads? KL har varslet lockout fra på tirsdag, og så kan problemerne blive endnu større. Læs hvordan tre af landets store it-firmaer klarer lockouten.

De fleste virksomheder har allerede mærket effekten af pædagogernes strejke. Men på tirsdag har Kommunernes Landsforening varslet lockout, og dermed ser konflikten ud til at blive landsdækkende.

Computerworld har spurgt tre af landets store it-virksomheder om, hvordan de håndterer strejken.

Alle er enige om, at problemet bliver enormt, men opskriften er klar: Fleksibilitet. Og i et enkelt tilfælde en firma-pasningsordning.

KMD: 1.500 bliver berørt
Bjarne Flyvbjerg er personaledirektør hos KMD, og han forventer, at cirka halvdelen af virksomhedens 3.000 ansatte vil blive berørt af konflikten.

Derfor vil en langvaring konflikt uundgåeligt gå ud over virksomhedens effektivitet, fortæller han.

"Mange af vores ansatte skal kæmpe med nogle ekstra udfordringer i hverdagen. Det kan være med til at fjerne fokus fra arbejdet, men vi forsøger på bedste vis at hjælpe dem," siger Bjarne Flyvbjerg.

Derfor har KMD tænkt sig at etablere sin egen pasningsordning. Det har virksomheden allerede gode erfaringer med fra KMD i Odense, der gennem længere tid har været ramt af strejken.

"I Odense har forældrene haft mulighed for at tage børnene med på arbejdet. Vi har oprettet et særligt børnerum med blandt andet computerspil og dvd-film. Det eksempel har vi tænkt at følge over hele landet fra på tirsdag," siger Bjarne Flyvbjerg.

Men KMD giver også de ansatte bedre muligheder for at arbejde hjemmefra eller bruge feriedage under konflikten. Nøgleordet er fleksibilitet, fortæller Bjarne Flyvbjerg.

Kan aflæses på bundlinjen

Hos CSC, der har 2.200 ansatte i Danmark, har man også overvejet at etablere en pasningsordning, men konklusionen er, at faciliteterne ikke er til det.

I stedet satser CSC på hjemmearbejdspladser og brug af feriedage.

Nic Thielesen, der er HR-director hos CSC, forklarer, at det meste af arbejdet kan udføres hjemmefra, derfor har de fleste medarbejdere i forvejen en hjemmearbejdsplads.

Men dermed er problemet ikke løst.

På lang sigt mener Nic Thielsen ikke, at hjemmearbejds-pladser er en fuldgod erstatning for de traditionelle arbejdsgange.

"Når man arbejder med innovativ it, så er det tætte samspil med kollegerne næsten uerstatteligt. Desuden skal nogle medarbejdere vænne sig til den nye arbejdsform. Derfor tør jeg godt sige, at lockouten vil ramme os negativt. Fortsætter konflikten, kan det også aflæses på bundlinjen," siger Nic Thielesen, der dog ikke kan sætte tal på, hvad konflikten vil koste CSC.

Alle er i samme båd

Hos it-konsulentfirmaet Accenture forsøger man også at løse lockout-vanskellighederne gennem hjemmearbejdspladser og brug af feriedage.

"Vi har briefet vores ansatte om, at de skal finde en løsning i fællesskab med deres nærmeste leder. Løsningen vil som oftest være hjemmearbejdspladser eller at medarbejderen tager nogle feriedage," siger Claus Wilkki, kommunikationschef i Accenture.

Han mener, at løsningerne er de bedste, som situationen byder.

"Men det er naturligvis ikke optimalt for hverken virksomheden eller vores 600 medarbejdere," siger Claus Wilkki.

Han fortæller, at en af konsekvenser bliver, at nogle af virksomhedens konsulenter bliver nødt til at udsætte møder med kunderne.

"Men det er heldigvis sådan, at vores kunder er i samme båd som os. Derfor tror jeg, at vi alle har forståelse for, at tingene ikke foregår helt, som de plejer," siger Claus Wilkki.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere