Computerworld News Service: ”Vi tager det meget seriøst. Det er meget vigtigt, at børsnoterede selskaber opgiver korrekte informationer,” udtaler Nina Servold Oppi, rådgiver hos Kredittilsynet.
Det er første gang, hendes afdeling, som overvåger virksomheders regnskabspraksis, melder en virksomhed til politiet. Kredittilsynet ønsker ikke at udtale sig om, hvad de tror, politiet vil gøre.
Kredittilsynet sendte sin rapport til politiet i Oslo i sidste uge, men den er endnu ikke modtaget, fortæller Torgny Isene, direktør for politiet i Oslo. Så det er uvist, hvad der vil ske nu.
Kredittilsynet meldte først Fast Search and Transfer til Økokrim, som undersøger og retsforfølger økonomisk kriminalitet. Økokrim var enige i, at lovovertrædelserne var alvorlige, men havde ikke den nødvendige arbejdskraft til at stå for undersøgelsen.
Problemet stammer fra 2006, da virksomheden talte en overenskomst som indtægt, før aftalen blev underskrevet.
Men der er flere andre problemer, fortæller Servold Oppi, men ønsker ikke at uddybe påstanden yderligere.
Microsoft står fast
Microsoft, som betalte 5,7 milliarder kroner for Fast Search and Transfer, er klar over problemet, men fortryder ikke sin beslutning om at købe virksomheden.
Det har krævet en stor indsats at ensrettte virksomhedens regnskabspraksis med Microsofts egne standarder for regnskabsaflæggelse og –kontrol, fortæller en talsperson.
Fast Search and Transfer fik Kredittilsynets opmærksomhed i maj 2007, efter at en kopi af en præsentation af resultatet for første kvartal af 2007 blev offentligt tilgængelig ved en fejl.
I juli 2007 sendte Kredittilsynet et brev til virksomheden og bad om oplysninger om bogføring.
Som resultat af Kredittilsynets undersøgelse og en intern undersøgelse regulerede Fast Search and Transfer sin indtjening den 2. maj, og ændrede et overskud på 14,4 millioner kroner til et tab på 188,6 millioner kroner.
Fast Search and Transfer har ikke ønsket at kommentere på sagen.
Oversat af Mille Bindslev