Artikel top billede

(Foto: Foto: Air France)

Mobil-hardware kan ikke følge med nettet

Den mobile netværksbåndbredde vokser hurtigt. Nogle operatører støtter allerede 14,4M bits per sekund forbindelser ved hjælp af HSPA. Brugerne får dog ingen glæde af den ekstra hastighed endnu.

Computerworld News Service: Modemmer er stadig et dårligt valg. Den nuværende top-hastighed for modemmer er 7,2M bits per sekund.

"Vi har fået at vide af vores leverandører, at de første modemmer vil være klar ved udgangen af året," sagde talsmand for 3 i Sverige, Erik Hörnfeldt.

Operatøren 3 har allerede opgraderet sit netværk, til at understøtte 14,4M bits per sekund, i et par af de større svenske byer, bl.a. Stockholm. Hvis udstyret havde været til rådighed, kunne 3 begynde at sælge ydelsen i dag, forklarer Hörnfeldt.

Ifølge Björn Ekelund fra Ericsson skyldes den manglende støtte til større hastigheder, at der ikke er nok operatører, som har opgraderet deres netværk. Ericsson sælger blandt andet chipsæt til telefoner og modemmer via sin mobile platform. Virksomheden offentliggjorde for nylig en aftale om at udstyre bærbare computere fra Dell med understøttelse af mobilt bredbånd.

Ekelund forklarer, at det er absolut nødvendigt at teste netværket fra så mange vinkler som muligt. I øjeblikket er det kun nogle få operatører, som har taget springet til de 14,4M bits per sekund, hvilket gør denne testfase vanskelig.

Ubehagelig oplevelse

Ifølge Ekelund har Ericsson på foranledning af sine kunder taget en beslutning om at prioritere up-stream båndbredde op til 2,9M bits per sekund.

"At surfe på nettet med kun 384K bits per sekund up-stream båndbredde, er ikke en behagelig oplevelse," siger Ekelund.

Ekelund sætter også spørgsmålstegn ved, om udbydere har nok 'backhaul-kapacitet', hvilket er den kapacitet, der forsyner base-stationerne, så de kan drage fuld fordel af højere download-hastigheder.

"For at kunne tilbyde 14,4M bits per sekund, har man brug 100M bits per sekund i 'backhaul-kapacitet'. Det er rigtig dyrt," understreger Ekelund.

Kløften mellem net-kapacitet og udstyr synes heldigvis at være midlertidig: engang til næste år vil Ericsson lancere sin M570 platform, som vil blive anvendt i bærbare computere og modemer. Den nye platform understøtter op til 42M bits per sekund down-stream og 11M bits per sekund up-stream. Forhåbentlig vil dette kunne hjælpe på 'backhaul-problematikken'.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere