Artikel top billede

IBM giver chips bedre ydelse og mindre strømforbrug

IBM demonstrerede mandag en teknologi, der forbedrer ydelse og reducerer strømforbrug i chips brugt i alt lige fra mobiltelefoner til højtydende servere.

Computerworld News Service: IBM løstede mandag sløret for en ny teknologi, der kaldes high-k/metal gate.

Ifølge IBM's benchmarks forøger den ydelsen med med op til 30 procent og reducerer strømforbrug med op til 50 procent i chips produceret ved 32-nanometermetoden. Dette er sammenlignet med chips produceret ved 45-nanometermetoden, og som kører ved samme spænding.

For eksempel, når en 45-nm-chip, der kører ved 1,1 volt, skaleres ned til 32-nm med high-k/metal gate-teknologien, vil den få en 24 procents hastighedsforøgelse og en 40 procents reduktion i strømforbrug, udtaler Mukesh Khare, senior manager ved IBM's afdeling for mikroelektronik.

Hvis spændingen sænkes til 0,95 volt, får chippen en hastighedsforøgelse på 18 procent og en reduktion i strømforbrug på 45 procent.

Sådan måles ydelsen

Hvis man deler en meter op i en milliard, er en nanometer blot en enkelt af disse dele. I forhold til chipproduktion henviser tallet til de mindste ting, der ætses på overfladen af chips. Målingen blev gjort på kredse og komponenter, der normalt bruges til at benchmarke hastigheden og ydelsen af en chip, forklarer Khare.

Virksomheden udsender et evalueringssæt, der inkluderer chipmodeller og viser kunder, hvordan man designer chips ved brug af high-k/metal gate-teknologien, udtaler Khare.

High-k/metal gate-teknologien bruger materialer, der reducerer elektricitetslækager fra chippene. IBM vil muligvis inkorporere teknologien i sin storproduktion af chips ved 32-nm-metoden, som virksomheden planlægger at påbegynde sidst i 2009.

Chipproducenter opgraderer konstant produktionsteknologierne for at levere besparelser i strømforbrug samt forøgelser i ydelse. Sidste år inkorporerede Intel high-k/metal gate-teknologien i sin produktion af 45-nm-chips. Intels rival, AMD, bruger ikke high-k/metal gate-teknologien i sin chipproduktion.

Optiske fibre og kulstofrør

Mandagens offentliggørelse var yderligere et skridt i IBM's arbejde for at fremme halvleder-teknologi. Virksomheden meddelte sidste måned en alliance med Hitachi om sammen at forske i formindskelsen af chipkredse fra 32-nanometer til 22-nanometerhalvledere.

IBM udvikler også 'silicon nanophotonics'-teknologi, som kan udskifte nogle af metalforbindelserne på en chip med lysimpulser i mikroskopisk små optiske fibre for en hurtigere og mere strømbesparende dataoverførsel mellem kernerne på en chip.

Virksomheden arbejder også sammen med amerikanske universiteter om at udvikle mindre transistorer af nanorør i kulstof, der kan levere bedre ydelse end aktuelle transistorer.

IBM kom med mandagens offentliggørelse sammen med sine partnere, Chartered Semiconductor, Freescale Semiconductor, Infineon Technologies, Samsung, STMicroelectronics og Toshiba. IBM har et produktionspartnerskab med AMD, og selvom AMD ikke var del af den officielle meddelelse, vil virksomheden få adgang til den ny teknologi, ifølge Khare.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere