Artikel top billede

EMC køber Iomega for en milliard kroner

Storage-kæmpen EMC lægger en milliard kroner på bordet for amerikanske Iomega, der skal bruges som rambuk til at hamre EMC igennem på forbruger-markedet.

Computerworld News Service: EMC har indgået aftale om at købe Iomega for en milliard kroner.

Købet udvider EMC's rækkevidde på de hurtigt voksende markeder for forbrugere og små virksomheder, meddeler de to virksomheder tirsdag.

EMC udtaler, at Iomegas velkendte varemærke og viden om forbrugermarkedet vil være nyttige i ekspansionen.

Iomega vil udgøre kernen af en ny produktafdeling til forbrugere og små virksomheder i EMC, ligesom selskabet kommer til at stå for at sælge EMC's Retrospect backup-software og LifeLine storage-software.

Lagerdrev

Iomega er bedst kendt for selskabets populære Zip- og Rev-lagerdrev.

Virksomheden leverer også storage-applikationer og administrerede sikkerhedstjenester.

EMC gav udtryk for interesse i at opkøbe Iomega i midten af marts for 15 kroner per aktie, og det blev tirsdag offentliggjort, at købet ville blive gennemført for 18 kroner per aktie.

EMC udtaler, at virksomheden forventer, at handlen afsluttes i andet kvartal afhængig af de sædvanlige forhold og regulerende godkendelser.

Foruden at hjælpe EMC med at indtage forbrugermarkedet vil handlen også hjælpe Iomegas produkter til at nå dybere ind i de store virksomheder, hvor de i dag har en minimal tilstedeværelse, lyder det fra Jonathan Huberman, Iomegas administrerende direktør.

"At blive en del af EMC vil få os til at vokse betydeligt hurtigere," siger Huberman og tilføjer, at EMC vil bibeholde Iomega som varemærke.

Amerikansk hovedkvarter

Iomega vil ifølge Huberman beholde sit hovedkvarter i San Diego.

Han udtaler, at det er for tidligt at kommentere på eventuelle afskedigelser som muligt resultat af opkøbet, selv om han dog udtaler, at antallet af folk involveret i Iomegas produkter i den sammenlagte virksomhed muligvis kan udvides, som tiden går.

Iomega har omkring 250 ansatte.

Som følge af aftalen med EMC opgiver Iomega sine planer om at opkøbe selskabets kinesiske partner, ExcelStor Great Wall Technology.

Iomega havde offentliggjort planerne om at opkøbe ExcelStor og affilierede virksomheder for at gøre sig selv til en større virksomhed.

ExcelStor blev grundlagt af ledere fra Seagate og Counter Peripherals i 2001. Virksomheden har produceret nogle af Iomegas eksterne harddiske og Rev-produkter siden 2004 og sælger også produkter under sit eget varemærke på globalt plan.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere