Artikel top billede

Sony er spydspids for reduktion af CO2-udledning

Sony slår sine egne mål for reducering af udledning af drivhusgasser og vil begynde at promovere bæredygtig livsstil overfor forbrugere gennem sine produkter.

Computerworld News Service: "Sony har til dato som den eneste reduceret udledningen af drivhusgasser med ni procent, hvilket overstiger vores mål på en reduktion på syv procent i 2010," udtaler Howard Stringer, formand og administrerende direktør (CEO) for Sony, ved Verdensnaturfondens (WWF) Climate Savers konference i Tokyo.

Konferencen blev holdt i Sonys hovedkvarter i Tokyo, der i sig selv har hjulpet virksomheden til at nå sit mål. Udledningen af drivhusgasser fra bygningen er 40 procent lavere end i lignende konventionelle bygninger.

Sony er en af 12 virksomheder, der har sluttet sig til Verdensnaturfondens Climate Savers-initiativ, under hvilket de forpligter sig til en aggressiv nedskæring i udledning af drivhusgasser.

Teknologivirksomheder som Hewlett-Packard og Nokia er også medlemmer, ligesom Allianz, Catalyst, Collins Companies, Nike, Novo Nordisk, Sagawa Express, Spitsbergen Travel, Tetra Pak og Xanterra Parks and Resorts.

Gensidige forpligtelser

Ved konferencen underskrev virksomhederne en erklæring, som genforpligtede dem til handling og udvidede deres arbejde til at inkludere at gå i partnerskab med erhvervspartnere for at yderligere skære ned i udledninger, at fremme en lav-CO2 livsstil hos deres kunder samt en større gennemsigtighed af deres CO2-aftryk og miljøaktiviteter.

"For Sony betyder dette, at vi proaktivt vil arbejde for at udvide vores udledningsreduktioner udover vores lokaliseringer til også at inkludere logistik og andre dele af vores virksomhed," siger Stringer.

"Vi må fortsat forbedre vores produkters energi-effektivitet - særligt for fjernsyn, der bruger mest strøm af alle vores produkter af hjemmeelektronik.

Men mens trenden går mod stadig større skærme og mere sofistikerede funktioner, som uundgåeligt forbruger mere strøm, er Sonys fjernsyn allerede blandt branchens bedste i forhold til energi-effektivitet."

Ifølge Stringer forventer Sony, at strømforbruget under drift for elektroniske produkter vil være reduceret til halvdelen af de nuværende niveauer indenfor få år.

"Jeg er sikker på, at vores teknikere kan opfylde disse forventninger," siger han.

Stand by koster

Og akkurat som virksomheden har skabt produkter som Walkman, vil Sony nu gennem sine produkter arbejde for at fremme og hjælpe folk med at tage bæredygtige livsstile til sig, ifølge Stringer.

For virksomheder som Sony kommer et af de største problemer med effektiviteten fra den strøm, der forbruges, mens et produkt står på standby.

Det er ikke vældig meget strøm per produkt, men antallet af produkter, der kan stå på standby, er mangedoblet i de senere år, så det totale strømforbrug fra produkter på standby er ved at blive temmelig stort.

"Standby-strøm er en enorm og voksende del af strømforbruget, for de dér ting er jo tilsluttet døgnet rundt. Men ingen køber en computer baseret på dens effektivitet i standby-strømforbrug," udtaler James Leape, generaldirektør for WWF International, ved en pressekonference i Tokyo.

"Man tænker på hundrede andre ting, når man køber en computer, og derfor fungerer markedet ikke. Og således bliver standarder afgørende, og industrien kan være ledende ved at definere normer, men det er et område, hvor handling fra staten kan være ganske vigtig."

Mange af de største computerproducenter har sluttet sig sammen under Climate Savers computing-initiativs bannerføring og har forpligtet sig til at reducere computeres strømforbrug med 50 procent i 2010.

Virksomhederne planlægger at fremhæve nogle af deres fremskridt og teknologier ved CeBIT-messen, som vil foregå i Tyskland i marts.

Strømforbruget for it-udstyr vokser hurtigt. Den nyligt offentliggjorte rapport 'An Ineffecient Truth' (en sandhed om ineffektiv) fandt, at omkring 10 procent af Storbritanniens energiforbrug er fra it-udstyr – hvilket kan sammenlignes med energiproduktionen fra fire atomkraftværker.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere