Artikel top billede

Grøn bølge og bittesmå apparater hitter i 2010

Om to år vil tre ud af fire it-indkøbere stille som vigtigste krav til nye firmapc’er, at de er miljørigtige. Se Gartners forudsigelser for de næste års udvikling på it-markedet.

Snart vil hverken design eller pris være afgørende for, om it-indkøberen vælger den ene eller anden pc til virksomhedens ansatte.

Det vil der imod pc’ens miljøvenlighed.

I 2010 vil 75 procent af virksomhederne kræve miljømæssigt bæredygtige pc’er som førstevalg, når der skal købes udstyr.

Dokumentationen af hardwares livscyklus er allerede et emne for mange producenter.

Tendensen vil blive kraftigere de næste par år, og ifølge Gartner altså blive en afgørende parameter for it-indkøb.

Det årlige krystalkuglekig

Analysehuset Gartners 10 årlige forudsigelser, "Key Predictions for IT Organisations and Users in 2008 and Beyond", er udvalgt blandt de cirka 100 forudsigelser, som Gartner på baggrund af sine rapporter udarbejdet i løbet af 2007.

Gartner forudser, at kravet om energivenlige it-produkter allerede næste år vil figurere blandt de seks vigtigste krav hos indkøberne.

Det skyldes blandt andet, at it-infrastruktur kræver mere og mere strøm.

Strøm er dyrt, så der er penge at spare, hvis man køber produkter, der bruger mindre strøm.

Virksomhederne vil samtidig begynde at bruge den nyvunde, miljørigtige profil som et salgsargument overfor kunderne.

Vi dropper den bærbare

Netop kunderne bliver stedse mere krævende - og ikke kun, når det gælder deres it-leverandørs øko-profil, men i høj grad også når det gælder størrelsen på de produkter, der sendes på markedet.

Gartner mener at kunne se, at halvdelen af de folk, som er på farten i arbejdets medfør iført deres bærbare pc’er, i 2012 vil være tilbøjelige til at lade pc’en blive hjemme, og i stedet forlade sig på andre og mindre bærbare enheder.

Selvom notebook-pc’erne er blevet stedse mindre og lettere, beklager det rejsende folk sig stadig over at slæbe rundt på apparaterne.

Derfor opfordrer Gartner producenter og forhandlere til at imødekomme brugernes krav om mindre og mere håndterlige produkter til under 2.000 kroner.

Samtidig ønsker brugerne også, at applikationerne skal kunne bruges på flere platforme.

Apple fordobler sin markedsandel

I 2011 vil it-producenten Apple have fordoblet sin markedsandel i USA og Vesteuropa.

Det sker på baggrund af lige dele Apple-succes og konkurrenternes manglende evne til at levere brugervenlige produkter, der virker på tværs af hinanden, som for eksempel Apples iPod og iMac, vurderer Gartner-analytikerne.

I 2012 vil 80 procent af al kommerciel software indeholde elementer af open source.

Flere open source-teknologier er nu modne, stabile og velsupporterede, og vil give producenter og brugere billigere produkter.

Gartner-analytikerne advarer producenterne mod at ignorere mulighederne i open source.

Endelig vil mindst en tredjedel af udgifterne til forretningsapplikationer i 2012 være servicebaseret i modsætning til licensbaseret.

Fænomenet softwareservice, SaaS, hvor brugerne betaler efter forbrug, vil få større og større udbredelse over de næste fem år, vurderer Gartner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere