HP lancerer touchscreen pc

Læg videobeskeder til ungerne, tjek familiens kalendere, se fotos og betjen pc'en med en finger.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard har udvidet ideen om pc'en som et informationscenter, og har udsendt en opgraderet touchscreen pc, hvor brugeren kan optage videomeddelelser, som andre i familien kan afspille.

HP TouchSmart IQ775 PC har en interaktiv touchscreen, som kan styre almindelige computerfunktioner og koordinere aktiviteter.

Ved berøring af 19-tommers LCD-skærmen tændes der for applikationerne, og brugeren kan lægge videomeddelelser til andre familiemedlemmer. For eksempel kan mødre give beskeder til deres børn, siger talskvinden Ann Finnie fra HP.

"Det er et godt centralt sted for familier, der ønsker at interagere med hinanden," siger Ann Finnie.

Pc'erne har indbygget software, der udnytter fordelene ved touchscreen-teknologien. HP SmartCenter-programmet er bygget ovenpå Windows Vista Home Premium, og frembringer en side med links og favoritprogrammer.

I SmartCalender, et af programmerne i SmartCenter, kan brugerne holde deres kalender a jour, lægge stemme- og videobeskeder. HP Photosmart Touch kan bruges til at redigere og organisere digitale fotos.

Pc'en er bygget over en AMD Turion 64 X2 dual-core TL-58 processor. Den har en 500G harddisk, 2G RAM og et Nvidia GeForce Go 7600 grafikkort, tv-tuner, webcam, keyboard, mus og pen. Prisen er 8250 kroner, og pc'en sælges i første omgang i USA, Canada, Storbritannien, Korea, Japan, Australien og New Zealand.

Selvom bærbare computere er den store sællert, så er der et voksende marked pc'er til hjemmene, hvor desktop-modellerne er ved at komme igen, som underholdnings- og informationscentre, siger Tim Bajarin, chefanalytiker for Creative Strategies.

Microsoft støtter konceptet om det digitale hjem, hvor pc'er skal være underholdnings- og informationscentre, med deres Windows Media Center og deres forskellige versioner af Vista.

Det tager tid for denne slags pc'er at trænge ind på markedet, men de er begyndt at hænge i køkkener og stuer, siger Tim Bajarin.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere