Børsnoterede Novo Nordisk har vind i sejlene.
Og det kan mærkes helt ned i kødet på selskabets it-område, der blandt andet står for at skulle have gang i et nyt stort SAP-projekt, ligesom øget intern efterspørgsel har tilført nye opgaver.
En ting mangler dog, før projekterne kan lægge fra land. Og det er medarbejdere.
I en tid, hvor manglen på højtuddannede it-folk ser ud til at tage til herhjemme, mangler selskabets interne it-afdeling, IT & Corporate Development, nemlig et betydeligt antal it-folk.
"Vi mangler netop nu omkring 40 mand," siger Christian Tørnqvist, senior projekt manager i IT & Corporate Development.
Det er en meget stor mundfuld for it-området, der i dag brødføder omkring 200 medarbejdere.
Lykkes det at finde de 40 mand, skal omkring 10 beskæftige sig med virksomhedens nye SAP-projekt, mens resten skal arbejde med dels en række andre it-systemer samt i projekt-organisationen.
Enormt sug i markedet
Novo Nordisk er godt klar over, at arbejdsmarkedet er under pres for tiden. Det er med andre ord hundesvært at finde kvalificerede folk, hvilket en lang stribe it-selskaber har måttet sande.
Det gælder eksempelvis BEC i Roskilde, der fornylig fortalte Computerworld, , at selskabet mangler op mod 200 medarbejdere for tiden.
"Og det har da også ledt til nogle overvejelser om, hvordan vi skulle gribe sagen an, for det kræver en ekstraordinær indsats. Det er klart, at vi også er ramt af det enorme sug, der for tiden er i markedet," siger Christian Tørnqvist.
Nu forsøger Novo Nordisk sig på flere fronter. Selskabet arbejder blandt andet på, at "få medarbejderne i bevægelse," som Christian Tørnqvist siger.
Det betyder med andre ord, at de nuværende Novo Nordisk-ansatte opfordres til at afsøge deres netværk for mulige kandidater, hvilket indtil videre har kastet en del cv'er fra interesserede kandidater af sig.
Kom og bliv ansat
Samtidig har Christian Tørnqvist store forventninger til en lyn-rekrutterings-aften, som Novo Nordisk lader løbe af stablen senere på måneden
Her er ideen, at interesserede kandidater kan indsende deres cv via internettet op til ganske kort tid før arrangementet, hvor de dernæst uden videre kan møde op og komme til samtale.
"Det er ideen, at de skarpeste ansøgere kan stå med et kontrakt-oplæg fra os inden ugens udgang (arrangementet finder sted en tirsdag, Red.)," siger Christian Tørnqvist.
"Speed og momentum er vigtig, og det er ideen, at sådan et arrangement kan trigge de typer, som ikke gider sidde og skrive ansøgninger, men som er gode til deres arbejde," siger han.
Headhuntere på opgaven
Samtidig har IT & Corporate Development-afdelingen pudset en vifte af headhuntere på opgaven med at finde de tungeste SAP-konsulenter.
SAP-konsulenterne hører til blandt de dyreste på it-jobmarkedet med minimumslønninger i omegnen af 45.000. De dyreste får mere end 100.000 kroner om måneden, lyder tidligere prognoser.
Det er dog ikke nødvendigvis løn, som Novo Nordisk vil konkurrere på, og der er ikke umiddelbart planer om at skrue gevaldigt op for lønnen for på denne måde at tiltrække de attraktive medarbejdere.
"En hardcore-konsulent i et mindre konsulent-hus vil nok få en bedre løn end den, som vi kan tilbyde. Til gengæld tilbyder vi jo de klassiske Novo-dyder som ordnede forhold for blandt andet børne-familier, god stemning, udfordringer og gode uddannelses-muligheder," siger Christian Tørnqvist.
Generelt problem
Novo Nordisk mangel på kvalificerede it-folk matcher meget godt en dugfrisk undersøgelse fra Danmarks Statistik.
Den fastslår, at hver anden virksomhed, som var på jagt efter it-specialister sidste år, havde svære problemer med at få besat stillingerne.
Siden er arbejdskraft-manglen ikke just blevet mindre.
Det har fået foreningen Dansk Erhverv til endnu engang at råbe gevalt.
Foreningen peger blandt andet på KMD, der ifølge chefkonsulent Kira Brøndholdt Johnson for tiden mangler 100 it-specialister.
Ifølge Dansk Erhverv får virksomheder med ledige it-stillinger ikke nok ansøgninger til at dække behovet.
Samtidig har flere problemer med at matche de lønkrav, som ansøgerne stiller. De er ofte høje, fordi ansøgerne godt er klar over, at de er efterspurgte på markedet.
Alligevel er lønnen ikke det afgørende, mener Kira Brøndholdt Skov. Det er derimod trivsel og gode forhold i øvrigt.