3 udvikler billig internet-mobil sammen med Skype

Mobilselskabet 3 arbejder sammen med Skype om en billig mobiltelefon, der skal få flere til at bruge mobilen til internettelefoni.

Den engelske afdeling af mobilselskabet 3 arbejder sammen med Skype og en mobilproducent i Fjernøsten om en billig mobiltelefon, der skal gøre det lettere for kunderne at ringe gratis over nettet.

Nyheden kommer i kølvandet på, at Skype-ejeren eBay har indrømmet, at internetauktionshuset ikke har opnået de resultater med Skype, som de forventede, da de købte tjenesten i 2005 for omkring 16 milliarder kroner.

En talskvinde fra Skype afviste ifølge nyhedstjenesten Total Telecom at komme med detaljer om telefonen, men bekræfter forlydender i den engelske presse om, at Skype samarbejder med mobiloperatøren 3.

Ifølge den engelske avis The Guardian vil mobiltelefonen blive lanceret senere i år og kommer til at koste mindre end 100 engelske pund, eller omkring 1.000 danske kroner.

Den nye mobiltelefon giver Englands godt 2,5 millioner ihærdige Skype-brugere mulighed for at logge ind ved at bruge deres eksisterende konto og ringe gratis over det mobile internet.

60 millioner brugere

Skype har hidtil været en stor succes blandt computerbrugere verden over med over 60 millioner brugere, der regelmæssigt bruger tjenesten til at ringe gratis.

Skype står i dag for omtrent syv procent at al international taletrafik, da Skype-brugerne kan tale med hinanden på tværs af hele jordkloden uden at betale de ofte høje priser, som traditionelle teleselskaber kræver.

Men træerne vokser ikke ind i himlen, og Skypes entre på markedet for mobilt internet har hidtil ikke været den store succes.

Det er let at koble et headset til computeren derhjemme, men det er lidt sværere, når mobiltelefonen er adgangsvejen til internettet.

Nogle mobilselskaber har forsøgt at blokere for adgangen til Skype og lignende tjenester, da de frygter, at gratistjenesten kan ødelægge mobilselskabernes profitable forretning.

Andre operatører frygter, at hvis man tillader internettelefoni over mobilnetværket, så bryder netværket sammen under belastningen.

Skype har været tilgængelig via 3's X Series-tjenester siden slutningen af sidste år, men den nye mobiltelefon skal give VoIP-tjenesten et skub bagi.

Partnerne håber, at med en billig mobiltelefon vil tjenesten appellere til en bredere kundegruppe og alle dem, der allerede bruger Skypes internationale tjenester hjemme på computeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere