Nu skal de små virksomheder have bladeservere

Med en ny bladeserver går HP målrettet efter de små og mellemstore virksomheder. Analytiker er skeptisk over for tiltaget.

Hewlett-Packard har netop lanceret et nyt blade-kabinet, der kan rumme både servere, storage og back-up.

Med den nye HP BladeSystem c3000 prøver virksomheden at udvide slaget af bladeservere til ikke kun at omfatte de store virksomheder.

Det er nemlig ifølge HP's produktchef, Karl Hansen, det første alt i ét-datacenter til de små og mellemstore virksomheder.

"Blade-løsningerne har hidtil været for avancerede for de små og mellemstore virksomheder. Men med dette tiltag vil også vores mindre kunder kunne drage fordel af bladeservernes forcer som for eksempel bedre køling og mindre strømforbrug." siger Karl Hansen.

IDC skeptisk

Analytiker Anders Elbak fra analysehuset IDC er dog ikke overbevist om, at HP's nye produkt vil vinde indpas i stor stil blandt mindre virksomheder.

"Der er endnu ikke den store efterspørgsel efter bladeservere fra mindre virksomheder. De kan typisk nøjes med en eller to servere. Det kan blive meget svært at sælge produktet til de små virksomheder." vurderer han.

Det er HP's produktchef til dels enig i.

"Det kræver selvfølgelig, at virksomheden har et behov, der kræver mere end én server. Ellers giver det ikke mening. Men hvis den har tre servere eller mere, så er det absolut værd at kigge på," siger Karl Hansen.

Anders Elbak fra IDC er dog stadig ikke overbevist om, at de mindre virksomheder har behov for HP's nye bladeløsning.

"For de virksomheder, der alligevel skal ud og købe nyt, kan det være attraktivt, men de virksomheder, der allerede har udstyr stående, skifter næppe, blot fordi de nu kan have det hele stående i samme skab," siger Anders Elbak.

"Men det er da en naturlig udvikling, at bladeproducenterne nu går efter de mindre virksomheder også," vurderer Anders Elbak.

Kannibalisering

Han peger dog på, at tiltaget i første omgang vil gå ud over HP's egne produkter.

"HP har jo i forvejen en stor andel af markedet, så en del af salget vil kannibalisere på virksomhedens andre produkter, men hvis selskabet får skruet en ordentlig løsning sammen, vil det kunne presse de to andre store spillere på markedet, IBM og Dell, indtil det har nogle lignende løsninger," siger Anders Elbak fra IDC.

"Det er klart, at det her tiltag vil kommer til at ændre salget fra nogle af vores traditionelle servere til bladeservere. Bladeservere udgør i dag 25 procent af vores samlede salg af servere og det forventer vi, vil stige til 30 procent i løbet af det næste års tid." siger produktchef Karl Hansen, HP.

"Vi forventer dog samtidig, at tiltaget vil udvide vores markedsandel på det samlede servermarked med et par procentpoint." fortæller han.

Ekstra indsats nødvendig

Anders Elbak fra IDC mener dog, at det vil blive nødvendigt at gøre en ekstra indsats for at sælge det nye produkt. Han peger på, at produktet kunne sælges som led i en pakkeløsning med forudinstalleret software, hvilket ville gøre det mere spiseligt for de mindre virksomheder.

"Med en pakkeløsning i hånden vil det alt andet lige være lettere at slå på fleksibilitet og kvalitet til en fornuftig pris." mener han.

Det er Karl Hansen fra HP ikke helt enig i.

"Det er rigtigt, at der er et ekstra behov for at forklare produktets fordele. Det vil vi gøre gennem en række seminarer, hvor kunderne kan komme og se produktet. Men en foruddefineret softwareløsning bliver der ikke tale om." siger han.

"Der er jo tale om de samme servere som i den øvrige bladefamilie, der kan køre alle mulige slags software. Nu har vi med dette produkt blot indpakningen, der gør det attraktivt for de mindre virksomheder også."

Der blev sidste år solgt 7.824 bladeservere i Danmark, hvilket udgjorde 17 procent af det samlede salg af servere. Forrige blev der blot solgt 4.972 bladeservere, der udgjorde 11 procent af den samlede omsætning af servere.

Det svarer til, at der sidste år blev omsat for godt 1,25 milliarder kroner på servermarkedet. En nedgang på 9 procent fra forrige år. Heraf omsatte bladeserverne for i omegnen af 150 millioner kroner mod godt 100 millioner kroner forrige år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere