Tirsdagens aviser om it

Mobilselskab raser over gebyrer. ATP-millioner til mobil-iværksættere. En hær af robotter på vej i mindre virksomheder. Sundheds-it kan give eksport-boom. Erhvervslivet har ikke opdaget podcasting.

Mobilselskab raser over gebyrer

Mobilselskabet Telmore raser over, at internetbutikkerne fortsat skal betale tre gange så meget i gebyrer i forhold til en fysisk butik, hver gang kunderne svinger dankortet. I gågaden ligger et dankort-gebyr på 50 øre, mens Konkurrencestyrelsen har besluttet, at det fortsat skal være på 1,45 kroner i netbutikkerne. Gebyret tilfalder PBS, og selskabet raser mod de banker, der ejer betalingsformidlingsselskabet. "Urimelig forskelsbehandling af de nethandlende," lyder det fra Telmore, der støttes af FDIH. (Børsen)

ATP-millioner til hurtige mobil-iværksættere

Det er gået stærkt for Thomas Nørgaard og hans virksomhed Radiocomp, der efter otte måneder har 18 medarbejdere og 16 millioner kroner i venture-kapital. Em tredjedel af aktiekapitalen har ATP sat sig på igennem selskabet Venture Partners, og det har banet vejen for kunder som Nokia Siemens Networks, Motorola og Samsung, der står klar som aftagere af Radiocomps avancerede komponenter til Wimax- og UMTS-netværk. Og det glæder Thomas Nørgard, for det forventes, at markedet for Wimax-radiohoveder vil udgøre op mod seks milliarder kroner i 2010. (Børsen)

En hær af robotter på vej i mindre virksomheder

Antallet af industrirobotter forøges konstant, og nu spår formand for Dansk Robot Forening Leif Dakum, at mindre og mellemstore virksomheder vil skubbe de to-cifrede vækstrater yderligere i vejret. "Når virksomheder har et mindre volumen, er de nødt til at have fleksible robotter, som passer bedre til deres produktionsserier. Derfor vil der i kraft af den danske erhvervsstruktur med en overvægt ad mindre virksomheder i de kommende år blive installeret et meget stort antal robotter i Danmark," forudsiger han. (Børsen)

Sundheds-it kan give eksport-boom

Selvom den danske sundhedssektor halter bagefter på nogen områder, så er vi langt foran mange andre lande, lyder det fra Nick Wilson, leder af CSC's nye nordiske sundheds-it-division. Divisionen omfatter 12.000 medarbejdere i Norden samt Storbritannien og Irland. "Mange steder i verden ser vi en aldrende befolkning, og der er slet ikke mennesker nok til at tage sig af dem. Introduktionen ad af sundheds-it som et intelligent supportsystem i sundhedssektoren vil gøre det det muligt for færre hænder at yde meget mere," siger han og håber på, at EU's EHealth-program vil skubbe forretningen i den rigtige retning. (Børsen)

Erhvervslivet har ikke opdaget podcasting

Podcasting er blevet en realitet for organisationer og institutioner, men erhvervslivet tøver.
"Danske ministerier, Teknologirådet og biblioteker er begyndt at podcaste, men de store danske virksomheder benytter det ikke, selvom millioner af mennesker har en afspiller i lommen," siger Karin Høgh, podcastingekspert og en af folkene bag Podhandle, som en ny dansk-udviklet podcasting-service (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere