Artikel top billede

Integrationsminister Rikke Hvilshøj

Vigtigste it-initiativer i 2006: Ny internetportal. Administrativt it-servicefællesskab. Sammenlægning af it-infrastruktur. Ny it-strategi. Valg af FESD-leverandør

Tilbage til artiklen: Her er ministerens it-arbejdsliste i 2006.

Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) fremhæver disse fem initiativer som de vigtigste i sit ministerium i 2006.

Ny internetportal

Udlændingeservice og Integrationsministeriet lancerede i august 2006 en ny fælles internetportal under navnet nyidanmark.dk.

Portalen skal gøre det nemmere for borgere, virksomheder, offentlige myndigheder og andre at få adgang til informationer og digitale services på tværs af myndigheder.

Administrativt it-servicefællesskab

I 2006 gennemførtes en organisatorisk sammenlægning af alle it-aktiviteter på ministerområdet - udvikling, vedligehold, drift og support.

Sammenlægning af it-infrastruktur

I 2006 er der foretaget en domænesammenlægning fra 5 til 2 domæner for at gøre idriftsættelsen af nye sytemet mere simple.

Ny it-strategi

Integrationsministeriet har i 2006 udarbejdet en ny digitaliseringsstrategi og - handlingsplan for 2007-2010 for ministerområdet. Fokus er her på

1) drifts- og applikationsmodernisering,
2) indførelse af Elektronisk Sags- og DokumentHåndteringssystem (ESDH).
3) etablering af et samlet og sammenhængende LedesesInformationsSystem (LIS), som dækker koncernen og samarbejdspartnerne.
4) etablering af portal- og selvbetjeningsløsninger til elektronisk udveksling af data med samarbejdspartnere og mulighed for opslag for ministeriets kunder om status i egne sager.

Valg af FESD-leverandør

Som led i indførelsen af ESDH i koncernen, er der i 2006 forberedt et miniudbud blandt de tre konsortier bag FESD-leverancekontrakten. Miniudbuddet gennemføres i 2007.

Tilbage til artiklen: Her er ministerens it-arbejdsliste i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere