Kommuner elendige til at sælge digital selvbetjening

De danske kommuner dumper højt og flot, når det handler om at give borgerne god information om digital selvbetjening.

Danskerne vil gerne have selvbetjeningsløsninger på offentlige hjemmesider, men aner i mange tilfælde ikke, at de eksisterer.

Således lyder konklusionen fra tre kommunom-studerende, der har undersøgt borgernes og medarbejdernes holdninger til og viden om digital information samt selvbetjening på offentlige hjemmesider.

De tre studerende har med kvalitative interviews og spørgeskemaer undersøgt forholdene i Frederikssund, Gladsaxe og Hillerød kommuner.

I undersøgelsen fandt de blandt andet frem til, at mange danskere ikke kender eksempelvis borger.dk og deres egen kommunes hjemmeside.

Derudover har mange borgere fra de tre kommuner, der har prøvet selvbetjeningsløsningerne, beklaget sig over, at løsningerne har været for uoverskuelige.

Svigtende ledelse

En af de konklusioner, som undersøgelsen kommer frem til, er, at ledelsen svigter, når borgerne ikke kender til selvbetjeningsløsningerne.

"Vi har fundet ud af, at fokus fra ledelsen betyder meget for, om medarbejderne i en borgerservice oplyser borgerne om gør det selv-muligheder på internettet," udtaler Mai Hammer fra gruppen af de studerende på Frederikssund Kommunes hjemmeside.

Udover at være kommunom-studerende arbejder hun selv i Frederikssunds Borgerservice.

Kampagne på vej

For at oplyse borgerne om selvbetjeningsløsningerne på de offentlige hjemmesider planlægger Frederikssunds Borgerservice en storstilet informationskampagne til efteråret.

Kampagnens formål er både oplyse borgerne om mulighederne på kommunens egen hjemmeside samt om borger.dk.

De tre studerendes konklusioner fra opgaven, som de fik 11 for, vil indgå i planlægningen af kampagnen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere