Microsoft vil have spiludvikling på skoleskemaet

Med spiludvikling til XBox på skoleskemaet går Microsoft nu efter de helt unge. Softwaregiganten vil have flere unge til at vælge en it-uddannelse.

Softwaregiganten Microsoft vil med undervisning i spiludvikling øge interessen for de naturvidenskabelige fag hos de helt unge på landets gymnasier og folkeskoler.

Det fortæller Henrik Westergaard Hansen, der er academic developer evangelist hos Microsoft.

”Mange af de unge synes jo, at spiludvikling er helt vildt cool. Det har jo lidt mere sexappeal end algoritmik og datastrukturer,” siger Henrik Westergaard Hansen .

Og med undervisning i spiludvikling vil de mere tunge fag komme med ind af bagdøren.

Når der skal udvikles spil, kommer der nemlig mange andre naturvidenskabelige fag i ind over.

Hvis geometrien og fysikken skal fungere i et spil er der nemlig brug for masser af matematik og fysik, fortæller Henrik Westergaard Hansen.

Vi skriger på it-folk

”Set som it-nation mangler Danmark naturvidenskabelige folk i industrien,” siger Henrik Westergaard Hansen.

Derfor arbejder softwaregiganten nu målrettet på at skærpe appetitten for de naturvidenskabelige fag ved at udarbejde undervisningsmateriale til både gymnasier og folkeskoler.

Microsoft står ikke alene med opgaven.

Softwarefirmaet samarbejder med landets universitets- verden om at udarbejde undervisningsmaterialet til de unge studerende.

”Universiteterne ser også et fag i optagelserne. Så de er sammen med os interesserede i at gøre noget”, siger Henrik Westergaard Hansen.

Undervisnig skal bygge på X-box 360

Projektet har endnu ikke noget navn.

Men projektet skal ifølge Henrik Westergaard Hansen benytte Microsoft Xna, der er en gratis programpakke som gør det muligt for enhver at lave spil til den populære spilkonsol Xbox 360 og pc'ere.

For at gøre det interessant for unge helt ned til syvende klasse arbejder softwaregiganten på at forsimple systemet, så det ikke kræver ligeså store it-kundskaber som den egentlige programpakke.

”Vi er nødt til at gøre det lidt mere pædagogisk og visuelt, så det bliver væsentligt nemmere at gå til,” siger Henrik Westergaard Hansen.

Det kan eksempelvis gøres ved at udvikle et lille domæne, hvor børnene og de unge kan modificere og arbejde videre med et lille spil.

Ideen til undervisningssystemet har ifølge Henrik Westergaard Hansen også potentiale i andre lande.

”Jeg kan ikke forestille mig at vi er de eneste i verden hvor de unge ikke søger ind på de naturvidenskabelige uddannelser,” siger Henrik Westergaard Hansen.

Derfor vil Microsoft umiddelbart kunne anvende systemet i alle de lande der ville finde det interessant.

Skal også interessere piger

Samtidig håber softwaregiganten at undervisnings-materialet vil kunne appellere til piger, som der er markant mangel på i branchen herhjemme.

Det kan ske ved også at tænke de blødere værdier ind i materialet, som eksempelvis multimediedelen og indholdet i spillet, fortæller Henrik Westergaard Hansen.

”Der er ingen tvivl om at vi forsøger at spænde over så mange naturvidenskabelige discipliner som muligt. Hvis vi kan få de kreative fag med indover, så gør vi det helt klart,” siger Henrik Westergaard Hansen.

Hvornår det nye undervisningsmateriale er klar er stadig usikkert. Men de første resultater i udviklingsarbejdet er formentlig klar til sommer, fortæller Henrik Westergaard Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere