Artikel top billede

Foto: René Strandbygaard/DSB (Foto: René Strandbygaard/DSB)

DSB opkræver ekstra person-data fra net-kunder

DSB vil med krav om ekstra personlige oplysninger fra net-kunderne sikre, at billetter købt på nettet ikke uden videre kopieres og bruges gratis af medrejsende på samme tur.

DSB Netbutik gør det sværere at snyde med de såkaldte Print Selv-billetter.

Fremover kan en Print Selv-billet ikke uden videre kopieres og bruges gratis af medrejsende på samme tur.

DSB har nemlig ændret sin procedure for præcis 30 timer siden, så man fremover skal have et såkaldt Print Selv-ID med sammen med billetten.

"Det har vi valgt at gøre, fordi vi vil sikre, at der er ligeså gode vilkår for dem, der køber Print Selv-billetter, som dem, der køber i automater eller andre steder" siger sekretariatschef Bjarne Lindbjerg Bak fra DSB.

Han forklarer, at det fremover nu bliver muligt at refundere sine Print Selv-billetter nøjagtigt, som det er muligt i dag med andre typer billetter.

Ny Print Selv-ID

Kunderne i netbutikken kan bruge deres Dankort, pas, kørekort eller sygesikring som ID og skal ved køb af billetterne oplyse de sidste fire cifre af id-kortet.

Den oplysning og navnet på den rejsende vil fremover fremgå af selve Print Selv-billetten.

På den måde kan kontrollørerne se, om billetten tilhører den, som den var købt til.

"Vi har ikke oplevet snyd, men gør det her for at øge vores kunders indkøb på nettet", siger Bjarne Lindbjerg Bak.

DSB forventer en øget omsætning på Print Selv-billetter, men vil ikke oplyse præcist hvor meget.

Rettelse: Det fremgik af artiklen, at DSB ville sikre sig at den der købte en Print Selv-billet var den der brugte den. Det passer ikke. DSB vil blot sikre sig, at der på hver billet står et navn og fire id-cifre, samtidig skal den der bruger billetten medbringe et såkaldt Print Selv-ID, der matcher id-cifrene på Print Selv-billetten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere