Microsoft når EUs tidsfrist og håber at slippe for bøde

Microsoft har afleveret den redegørelse, EU har bedt om til tiden. Rapporten skal redegøre for, om Microsoft har overholdt kommissionens kendelse fra 2004.

Computerworld News Service: Den første marts 2007 skruede EU's konkurrencekommission med Neelie Kroes i spidsen, bissen på overfor Microsoft, ved at true med dagsbøder på 22 millioner kroner.

Konkurrencekommissionen mener, at den dokumentation Microsoft hidtil har fremlagt, er utilstrækkelig og uklar.

Kommissionen mener ikke, at Microsoft har rettet sig efter den dom virksomheden pådrog sig i 2004, hvor en enstemmig kommission fandt Microsoft skyldig i at hindre den frie konkurrence.

Kommissionen gav oprindeligt Microsoft indtil tredje april til at svare på kommissionens indvendinger, men i sidste måned udsatte kommissionen tidsfristen, efter Microsofts ønske.

Tidligere på måneden udtalte Neil Barret, der er teknisk rådgiver for konkurrencekommissionen, i The Financial Times, at en gennemsnitlig royalty-rate på 1 procent ville være uacceptabelt og at 0 procent, klart ville være bedre.

På nuværende tidspunkt forlanger Microsoft helt op til 5,95 procent af en virksomheds serveromsætning, i licensbetaling, skriver Times.

Sidste fredag, ved et konkurrence-relateret møde med American Bar Association advokater, sagde Neelie Kroes: "Vi har aldrig, nogen sinde, oplevet at en virksomhed nægter at følge kommissionens regler.”

Hun sagde videre, at hun muligvis var nødt til at tage kommissionens nuværende håndtering af lovovertrædelser op til overvejelse. ”Microsoft har lært os, at man bliver nødt til at straffe virksomheder mere effektivt,” siger hun.

Det fik Microsoft op ad stolen, og en talsmand fra virksomheden benyttede lejligheden til at gentage virksomhedens tidligere udtalelser:

"Vi har gjort alt, hvad der er menneskeligt muligt for at følge en beslutning, som desværre er meget uklar og vag, og vi bliver ved med at samarbejde med kommissionen, så godt som vi kan,” siger talsmanden.

Selvom Microsoft har ret til en mundtlig forespørgsel om kommissionens indsigelser – noget virksomheden tidligere har benyttet sig af – siger virksomheden denne gang ’nej tak’ til tilbuddet.

"Vi har brug for, at kommissionen udtrykker sig tydeligere omkring, hvad den vil lade os tage for vores produkter, og det tror vi, vi får et bedre svar på under en konstruktiv samtale, end ved en formel høring,” siger Microsofts ledende advokat, Brad Smith i en udtalelse.

EU-kommissionen bekræfter, at den har modtaget Microsofts svar.

"Kommission vil nu overveje Microsofts svar, og beslutte om det er nødvendigt at indføre dagsbøderne eller ej, afhængig af om Microsoft har formået at leve op til kendelsen fra marts 2004,” siger kommissionen i en udtalelse.

Hvis det bliver nødvendigt at indføre dagsbøder, kommer de til at gælde med tilbagevirkende kraft, fra juli 2006.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere