Er en sygehusblog ikke spild af gode kræfter?

Fem skarpe: Fredericia og Kolding Sygehuse vil igennem blogs i dialog med patienter og pårørende. Men hvorfor skrive om patienterne fremfor at behandle dem? Kommunikationskoordinator Lisbeth Falkenberg giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

"Kommunikationskoordinator Lisbeth Falkenberg, på Fredericia og Kolding Sygehuse er I begyndt at blogge om patienter og pårørende på hjemmesiden sundhedsdialog.dk. Burde I ikke behandle patienterne frem for at skrive solstrålehistorier om dagligdagen?"

"Jo. Men vi vil gerne oplyse og være imødekommende på samme tid. Så det er bestemt ikke meningen, at det kun skal være solstrålehistorier.

Vi lægger derimod op til både positive og negative historier, ligesom patienterne har mulighed for både at rise og rose sygehusene og indlæggene på hjemmesiden."

"I tillader medarbejderne at skrive, hvad de har lyst til. Om deres frustrationer, moralske dilemmaer og til tider hårde dagligdag? Hvad skal patienter og pårørende bruge de oplysninger til?"

"Patienterne kan få et indblik i, hvordan livet på hospitalet ser ud fra vores faglige side. Og med den indsigt kan de måske komme med konstruktive tiltag til at forbedre tingenes tilstand på hospitalet."

"Du siger, at I også er klar til at modtage ris. Hvilken slags ris vil kunne føre til konkrete ændringer?"

"Hvis patienterne mangler information om eksempelvis ventetider eller andre ting.

Vi får dermed input til at forbedre servicen over for de personer vi skal behandle, så de både føler sig oplyste og godt behandlet."

"I har blandt andet lavet en portrætfilm af hospitalsklovnen IB på hjemmesiden. Hvor relevant synes du lige det er, når man vil i dialog med sygehusene?"

"Vi vil gerne vise personalet fra sygehusene frem, men lige netop den film skal måske af igen.

Andre eksempler på film kunne være optagelser af et ambulanceteam, der kommer ind med hårdt sårede fra trafikulykker for at vise, hvordan vores hverdag er."

"Indtil videre har patienter og pårørende overhovedet ikke kommenteret på blogindlæggene på hjemmesiden. Hvordan tolker du det?"

"Vi har faktisk fået én kommentar nu, og vi har kun været oppe og køre i to dage.

Men vi er da hele tiden åbne for, hvordan man skal inspirere til dialog og jeg ser mange spændende perspektiver i hele dette initativ."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere