Color Buddy: En solid håndholdt

Styresystemet Pocket PC 2002 og Intels 400 MHz XScale processor kan bruges til andet end små, slanke lommecomputere. Intermec Color Buddy er en solid sag, der kan tåle lidt af hvert. Den tager ikke skade af at blive tabt, og regn og støv preller af på den. Det er en kraftig håndholdt computer med scanner og masser af muligheder for trådløst kommunikation. Men den er dyr.

Solid sag

En elegant, slank lommecomputer befinder sig bedst i den trygge jakkelomme hos en forretningsmand. Der er dog andre medlemmer af det arbejdende folk, der også kan have brug for en håndholdt computer, og gerne en, der kan tåle lidt hård behandling.

Derfor har Intermec fremstillet en hårdfør lommecomputer i overstørrelse, så man kan behandle data, uanset om man er ude hos kunden, på lageret eller på fabriksgulvet.

Intermec 700 Series, som den danske repræsentant bare kalder Color Buddy, er en computer med Intels 400 MHz XScale PXA250 processor og Microsofts Pocket PC 2002 som styresystem. Den har 64 megabyte RAM og 32 megabyte ROM, og der er plads til CompactFlash og SD hukommelseskort.

Så langt ligner den mange andre lommecomputere, men Color Buddy er en robust sag, der kan tåle at blive smidt rundt med. Specifikationerne lover, at den kan klare at fald fra halvanden meters højde ned på et betonunderlag, og det testede vi selvfølgelig. Ingen problemer.

Den skal også kunne tåle udendørs brug, og er derfor regn- og støvtæt. Den kan fungere i temperaturer -10 til +60 grader.

Computeren er forsynet med en TFT-farveskærm på 3,8 tommer. Skærmens opløsning er på 240x320 pixels, og kontrasten og lysstyrken er så god, at man kan aflæse den i dagslys. Der er blevet plads til navigationsknapper og et numerisk tastatur under den trykfølsomme skærm.

Kan det hele

Intermec 700 er en hel del større og tungere end man er vant til fra lommecomputere. Den måler 19x9x5 centimeter og vejer omkring et halvt kilo, alt efter hvilket udstyr, man har tilsluttet. Størrelsen levner rum til et stort batteri, der kan levere 14,4 watt-timer. Det er omkring fem gange så meget som et normalt Pocket PC batteri.

I computeren er der blevet plads til fire forskellige muligheder for trådløs kommunikation. Der er indbygget Bluetooth, og CompactFlash-porten kan være optaget af et WLAN-kort, altså trådløst netværk efter 802.11b-standarden.

Color Buddy har infrarød port, og endelig kan enheden bruges på mobilnettet, idet man kan få en model med GSM/GPRS.

Hvis man vil bruge enheden som mobiltelefon, udstyrer man den med et SIM-kort. I bunden finder man mikrofon og udgang til høretelefoner, og højttaleren er gemt på bagsiden.

Bluetooth kan bruges til at holde forbindelsen med en lille printer, der fås som ekstraudstyr. Den er lige til at sætte i bæltet, og den kan også modtage data infrarødt. Hvis man køber en Color Buddy uden GSM/GPRS, kan Bluetooth bruges til at komme på nettet via en mobiltelefon med Bluetooth.

Hvis man ikke har noget mod kabler, kan man benytte 10 Mbit/s Ethernet og USB til at forbinde Color Buddy med omverden.

Og så har computeren indbygget scanner i én eller to dimensioner, for eksempel til aflæsning af stregkoder.

Intermec 700 kan en masse, og den kan tåle det hele. Den går ikke i stykker for et godt ord, men det skulle den nu heller ikke gerne. Den er nemlig dyr at erstatte. Man skal af med næsten 25.000 kroner for en Color Buddy - og det er endda uden moms.

Color Buddy er venligst udlånt af Intermec Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere