Mail-sårbarhed i Windows Vista

Der er rapporteret om en sårbarhed i Vistas nye mail-klient. I den indledende fase har det nye styresystem ellers ikke været plaget af nær så mange sikkerhedsproblemer som forgængeren XP.

Der er fundet en sårbarhed i mail-klienten Windows Mail.

Windows Mail er afløser til det mere kendte Outlook Express og er indbygget i Microsofts nye styresystem.

Sårbarheden åbner en potentiel muligt for, at en angriber kan afvikle fjernkode på maskiner med Windows Vista.

You've got mail

Sikkerhedshullet kan udnyttes ved, at en fidusmager sender en mail indeholdende et link til det program, han ønsker at afvikle på maskinen.

Aktiverer brugeren henvisningen, installeres det ødelæggende program uden nogen form for advarsel.

En repræsentant fra Microsoft siger til News.com, at selskabet er i fuld gang med at undersøge forholdet og firmaet anbefaler, som altid, brugerne til at være yderst forsigtig med at klikke på internethenvisninger i mails fra både kendte og ukendte afsendere.

"Afhængig af hvad det ondsindede link får Windows Mail til at gøre, kan truslen mod Vista-brugerne være betydelig," siger sikkerhedsekspert Dave Marcus fra McAfee til News.com.

"Et angreb via mail kan indeholde enhver kommando."

Dave Marcus mener dog ikke, at der er risiko for de store sikkerhedsproblemer, da udbredelsen af Vista stadig er begrænset til få maskiner.

Han forventer samtidig, at Microsoft fjerner sårbarheden i næste opdateringsrunde.

Få problemer med Vista

Ifølge Microsoft fandt man langt færre sikkerhedsbrister i de første tre måneder af Windows Vistas levetid sammenlignet med Windows XP.

Microsofts egne tal tyder på, at der er sjusket langt mindre med sikkerheden i Windows Vista, end da forgængeren kom på gaden for mere end fem år siden.

Microsoft har til dato kun sendt en enkelt sikkerhedsrettelse på gaden til Windows Vista.

Der er imidlertid stadig fem – inklusiv mail-problemet - andre kendte sikkerhedshuller, der endnu ikke er lappet, heraf et alvorligt, skriver Computerworlds søsterside pcworld.dk.

Sådan lyder bundlinjen på en statusrapport om Windows Vistas første tre måneder på erhvervsmarkedet.

Statusrapporten er udsendt af Jeff Jones, en ledende medarbejder i Microsofts Trustworthy Computing-arbejdsgruppe.

Derfor overrasker det næppe, at konklusionerne er bekvemme for Microsoft.

Opgørelsen dokumenterer dog, at Microsoft har lavet markant færre sikkerhedsrelaterede sjuskefejl i sit kerneprodukt siden udgivelsen af Windows XP.

Til sammenligning udgik der nemlig hele 14 sikkerhedsrettelser til Windows XP i systemets første tre levemåneder, heraf otte alvorlige, mens der var fire udestående sikkerhedsproblemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere