Kort nyt: Outsourcer, Amitech, Midt-Data, DNS

PBS outsourcer it-infrastruktur til IBM. Amitech styrker afsætnings-siden. Brancheforeningen FOIF undrer sig over E-handelsfonden. Test godkender specialtegn

PBS outsourcer it-infrastruktur til IBM

IBM og PBS, der udvikler og driver betalingssystemer til banker, virksomheder og offentlige institutioner, har indgået en syvårig aftale om outsourcing af PBS' it-infrastruktur til IBM. Aftalen træder i kraft den 1. april 2007. 71 it-specialister vil overgå fra PBS til IBM som led i aftalen.

Amitech styrker afsætnings-siden

Amitech har ansat Jens Christiansen som salgschef for Norden. Jens Christiansen har i mere end 10 år været ansat hos nogle af Amitechs nærmeste konkurrenter. Jens Christiansen er 37 år, han er uddannet i it-branchen og var i perioden 1990-2001 ansat hos Datagrossisten, hvor han sluttede som administrerende direktør, inden virksomheden blev overtaget af skandinaviske Evercom.

FOIF undrer sig over E-handelsfonden

Foreningen af Online IT-Forhandlere, FOIF, mener, at det er et mærkværdigt tidspunkt, E-handelsfonden har valgt for opstart af en suspensionssag mod virksomheden. E-handelsfonden var bekendt med sagen ved begyndelsen i 2004, men fandt dengang ikke fandt grundlag for opstart af en suspensationssag. Det korrekte i denne sag forekommer ifølge FOIF at være, at E-handelsfonden stopper suspensationssagen omgående og samtidig erkender, at skal man suspendere i lignende sager, så skal man gøre det, når sagen starter.

Test godkender specialtegn

ICANN, der administrerer DNS-server på nettet, har i en test ikke fundet problemer med at håndtere domænenavne, som indeholder tegn, der ligger ud over de 37, der understøttes i dag. Det betyder i praksis, at lande, der ikke benytter det latinske alfabet eller bruger tillægsbogstaver som eksempelvis æ, å og ø kan bruge dem i domænenavne. I Danmark har man i nogen tid kunne benytte de specielle tegn, men det har været baseret på en software-oversættelse. DNS-systemet understøtter ikke direkte de danske specialtegn. Testen konkluderede dog kun, at DNS-serverne ikke har problemer med tegnene, og der mangler stadig en del arbejde med at få tingene til at virke i praksis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere