Mere bøvl med e-stemmer

Det amerikanske demokrati undergraves gang på gang af et elendigt elektronisk stemmesystem, der hverken kan tælle, gemme eller holdes fri for hackere.

ComputerViews:: Så er vi på den igen: flere beviser for problemerne med de elektroniske afstemninger - endnu en rapport, regeringen skal besværes med at ignorere.

Sagen er klar; vores elektroniske stemmesystemer landet over er et kaotisk puslespil sendt fra helvedet.

Men hvad er chancerne for, at nogen i den populære presse gider at skrive om det?

Rapporten blev udgivet i går, sammen med et videndeudsagn fra Randolph C. Hite, direktøren for GAO Information Technology Architecture and Systems, ved en offentlig høring om ”Sikring af Folkeafstemningers Integritet.”

GAO konkluderede tilbage i 2005, at der var problemer med sikkerheden omkring elektroniske afstemninger ved nylige valg –og at problemerne var så grelle, at de resulterede i tab af stemmer og optællingsfejl.

Så bliver det da ikke meget værre.

Randolph C. Hites vidneudsagn understregede endnu engang, at de aktivister imod e-afstemninger, som tidligere er blevet kaldt paranoide konspirationsteoretikere, har haft ret hele tiden.

”Det er svært for nogen, der har fulgt med i så mange år, ikke at bryde ud i et ”hvad sagde jeg”-kor, dedikeret til republikanere, afstemningsembedsmænd og optællingsmaskine-producenter, som simpelthen nægtede at indse sandheden,” siger han og slutter af med en vigtig advarsel:

”Det kan ikke benægtes, at elektroniske stemmesystemer er det svageste led i afstemningskæden. Selvom dette led alene ikke er nok til at udgøre en folkeafstemning, er det alene nok til at ødelægge en folkeafstemning. Det er alvorlige problemer, vi står over for her, og der er grund til stor bekymring, hvis ikke disse problemer tages op og løses praktisk. Hvis problemerne fortsat ignoreres, bliver det et stort problem til de kommende folkeafstemninger også.”

Bemærk ordet ”praktisk.” Det er altså ikke nok at revidere lovgivningen for folkeafstemninger: hvis det ikke bliver til noget i praksis, er det jo meningsløst - og resultatet er, at vores demokrati bliver smidt ned i et stort sort hul; det samme hul hvor valgprocessen fra Florida i 2000, fra Ohio 2004 og fra Sarasota 2006 ligger begravet og glemt.

Hvis man ikke smider det eksisterende stemmesystem ud, og hvis man ikke retter sig efter Randolph C. Hites og GAOs rapport, er der ikke noget, der kan redde os fra at falde ned i det hul igen i 2008.

Nu må det være nok.

”Det var ikke os,” siger talskvinde for valgkommissionen, Jeannie Layson, ”der traf de dårlige beslutninger om, hvem der skulle varetage udviklingen af vores stemmesystem. Det var de andre. Vi kan ikke afkræfte noget, vi aldrig har bekræftet."

Men GAO rapporten er ikke helt enig i Jeannie Laysons vage placering af ansvar:

"Valgkommissionens ansvar strækker sig blandt andet til at teste, bekræfte, afkræfte og genbekræfte stemmessystemets hardware og software i egnede laboratorier.”

Heldigvis er det jo bare det amerikanske demokrati og hele verdens fremtid, der er på spil, så det er jo ikke så galt. Er der nogen, der har hørt, hvad der sker med Anna Nicole?!

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere