Artikel top billede

Ud med sproget, Lars Schmidt Larsen

Fem skarpe: E-handelsfonden kritiserer, at mange netbutikker mangler oplysninger om persondatapolitikken. Men er det virkelig så vigtigt? Direktør for E-handelsfonden, Lars Schmidt Larsen, giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

- Lars Schmidt Larsen, du beklager dig som direktør i E-handelsfonden over, at 41,5 procent af e-virksomhederne ikke skilter med deres persondatapolitik. Hvorfor er det egentlig så vigtigt?

- Det er jo gældende lov. Indehavere af en netbutik skal efterleve de oplysningsforpligtelser, der blandt kan findes i persondataloven.

Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt man er for eller imod. Det er en pligt, og derfor problematisk, at mange ikke lever op til det.

- Er der udarbejdet undersøgelser, der viser, om oplysninger af persondatapolitikken er vigtig for e-handlen i Danmark?

- Der er ikke lavet undersøgelser, der lige præcis påviser det. Men man kan jo ikke fra- og tilvælge lovgivningen efter forgodtbefindende.

Dernæst kan man jo kun vurdere en netbutik ud fra design, brugervenlighed og de oplysninger om vilkårene for handlen, som findes inde på hjemmesiden. Det er jo rart at vide om man bliver spammet efter handlen og så videre.

Det øger jo troværdigheden og giver brugeren tillid til at handle på den pågældende hjemmeside.

- Hvor ved du fra, at manglende oplysninger om persondatapolitikken slækker på troværdigheden?

- Hvis en butik ikke oplyser, hvad den skal jævnfør gældende lov, så vil den oplyste forbruger sætte sig ned og tænke useriøst omkring virksomheden. Det er jo amatøragtigt.

- Hvilke initiativer tager E-handelsfonden for at kunne håndhæve e-handelslovgivningen?

- Vi er jo en ordning, altså e-mærket. Og når en butik søger det mærke hos os, så gennemgår vi den pågældende webbutik ifølge gældende lov og vores særlige krav.

En gang om året kontrollerer vi alle de e-mærkede butikker endnu en gang. Desuden prøver vi at sætte fokus på hele problematikken omkring manglende forbrugeroplysninger på kommercielle hjemmesider.

- Hvilke konsekvenser synes du, at lovovertrædelser skal have?

- Jeg har med stor glæde konstateret, at den nye Forbrugerombudsmand, Henrik Øe, prioriterer dette her område. Og han har været offentligt ude og sige, at manglende oplysninger på netbutikkernes hjemmesider kan afstedkomme bødeforlæg eller politianmeldelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere