Bugbear ikke problem i Danmark

Bugbear-virussen er ikke noget stort problem i Danmark. De danske virksomheder og IT-brugere er nemlig blevet meget opmærksomme på virus efter Nimda, Klez og CodeRed. Det vurderer CERT og TDC.

Indhold

Bugbear-virussen, som i øjeblikket spreder sig over hele kloden, er indtil videre ikke noget stort problem i Danmark. De danske virksomheder og privatbrugere er nemlig godt med, når det gælder virusbeskyttelse. Det vurderer IT-sikkerhedsfolk, som Computerworld Online har talt med.

- Den er ikke det store problem. I sammenligning med de virkelig alvorlige orme og virusser som CodeRed, Klez og Nimda, er det slet ikke på samme nivaeu, siger Preben Andersen - direktør for den danske afdeling af sikkerhedsorganisationen CERT.

Han oplyser, at DK-CERT endnu ikke har mærket de store problemer i kølvandet på Bugbear.

Ikke taget med bukserne nede

Preben Andersen mener, at det skyldes, at danske virksomheder og privatbrugere har lært lektien.

- De fleste virksomheder og privatpersoner benytter i dag antivirussoftware, som effektivt kan forhindre virusser i inficere ens system. Det gør, at folk ikke bliver taget med bukserne nede, siger Preben Andersen fra DK-CERT.

Han fortæller, at DK-CERT har foretaget målinger af trafikken på de bagdøre, som Bugbear åbner.

- Her har vi set en lille forøgelse af trafikken, men det er slet ikke noget, der kommer i nærheden af det niveau, vi har set tidligere i forbindelse med Nimda og Klez. Samtidig har vi fået markant færre henvendelser om Bugbear.

I forbindelse med Nimda blev DK-CERT, i den første tid efter virussen var kommet ud, oversvømmet med henvendelser om den.

- Vi har kun fået et par henvendelser om Bugbear. Det ser jeg som en god indikator for, at problemet ikke på nuværende tidspunkt er så stort, som man kunne frygte, siger Preben Andersen.

Opblomtring blandt private

Per B. Hansen, der er sikkerhedschef i TDC Internet, giver Preben Andersen ret i, at problemet ikke er så stort som forventeligt.

- Vi har set en opblomstring hos de private brugere. Men det er slet ikke på niveau med Nimda eller Klez. Vi er selvfølgelig opmærksomme på, om den breder sig yderligere, men lige nu ser det ikke ud til at være et stort problem, siger Per B. Hansen.

TDC oplyser, at det ikke endnu har set eksempler på mailservere, der er blevet lagt ned som følge af en enorm trafik, sådan som det var tilfældet i forbindelse med Klez i foråret.

- På det område ser det foreløbigt ud til, at problemet ikke er særligt stort, men vi holder selvfølgeligt øje med det. Virusser har det jo med at sprede sig i bølger, siger Per B. Hansen.

TDC-sikkerhedschefen giver følgende råd til folk, der gerne vil beskytte sig mod Bugbear:

- Man skal selvfølgelig sørge for at have et opdateret antivirusprogram. Men for at få yderligere sikkerhed er det nødvendigt at man opdaterer sit Windows-styresystem. Bugbear udnytter jo blandt andet en kendt sårbarhed i Internet Explorer, som der findes en rettelse til, siger Per B. Hansen.

Microsoft har for længe siden udsendt en opdatering, der løser problemet. Rettelse kan hentes på Microsofts website.

Oplysninger om Bugbear:
F-Secure
Network Associates
Symantec

Denne artikel stammer fra Computerworld Online.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Sr. Test Analyst

Netcompany A/S

IT Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere