Kinas regering: Mere kontrol af internettet

Den kinesiske præsident Hu Jintao vil have skærpet kontrollen af det vildt voksende internet i Kina. "Vi skal fremme civilisationen på nettet", lyder det.

Den kinesiske præsident og formand for det kommunistiske parti, Hu intao, vil have renset internettet, lyder det fra kinesiske nyheds-bureauer.

Det sker, efter den kinesiske top fornylig har kigget nærmere på den voldsomt eksplodernede interesse for internettet i Kina, der ved udgangen af 2006 havde angiveligt 137 millioner internet-brugere.

Ifølge Hu Jintao er den kinesiske regering opsat på at finde veje til at opretholde en vis kontrol over de kinesiske net-brugere, der ofte er mere interesserede i net-spil, underholdning og nyheder end i marxistiske lektioner, som Reuters skriver.

Mere kontrol

Det kommunistiske parti vil derfor nu slå et slag for at skærpe "administrationen og udviklingen" af Kinas internet-kultur, meddeler Hu Jintao ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

- Vi må fremme civiliseret brug af internettet og rense internet-miljøet, lyder det fra den kinesiske præsident.
Langt de fleste af de kinesiske internetbrugere har ingen adgang til udenlandske sites med politiske mener og kritiske holdninger til det kinesiske kommunist-parti, skriver Reuters.

Alligevel smutter mange ting igennem filteret - ikke mindst via chatrooms og blogs.

Hu Jintao understreger, at de kinesiske myndigheder skal skærpe kontrollen, selv om Kina samtidig bestræber sig på for alvor at udløse det store økonomiske potentiale, der også er i nettet.

- Vi skal sikre, at en hånd tager fat om udvikling, mens den anden tager fat om administrationen, lød meldingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere