Ud med sproget, Peter Kyhl

Fem skarpe: Er det ikke kun rimeligt, at dr.dk bliver bedre, når nu licensen også gælder alle net-modtagere? Chef for DR's direktionssekretariat, Peter Kyhl, giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

- Peter Kyhl, chef for DR's direktionssekretariat, synes du, at det er rimeligt, at brugerne ikke nødvendigvis får mere for pengene på dr.dk med den nye medielicens?

- Jeg mener ikke, at det er spørgsmål om rimelighed.

Medielicensen blev jo indført i forbindelse med medieforliget, fordi man ville fremtidssikre, at danskerne i langt højere grad en tidligere bruger pc’en derhjemme. Så der er meget at hente på de nye medier, og der vil kun komme mere.

- Hvad synes du personligt om medielicensen, der tvinger til pc-ejere til at betale, selv om de måske ikke ser eller hører nogen tilbud fra DR eller TV2 regionerne?

- Personligt synes jeg, at det er glimrende, at alle er med til at betale til public service. Altså at fællesskabet yder et bidrag.

- Også selv om man ikke ser eller hører radio på sin pc – det er jo ikke nødvendigvis det, som man bruger den til?

- DR er jo mere end en radio- og tv-station. Vi har jo også en masse tilbud på nettet, som jeg tidligere har været inde på. Så alle de ydelser, som man får på nettet, er man dermed med til at betale.

- Det skal man være med til at betale, fordi man ejer en pc?

- Man kan sige, at man har stadfæstet en beslutning i Danmark om, at ejer man en pc, så skal man betale. Man har jo muligheden for at se og høre dr.dk. Det hele står åbent til dig.

- Men kan du ikke se forskellen på funktionaliteten i et tv og i en pc. Det er jo to helt forskellige apparater med ret forskellige formål?

- Jo, men det er jo en traditionel måde at se på det på.

Fremtiden er jo, at pc’en i høj grad er et apparat, hvor man som borger kan modtage alle public service-ydelserne på. Og deri ligger fremtidssikringen, da pc’en måske overtager tv’et og radioens plads i hjemmene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere