Nyt netværk skal udforske digitalt tv

Forskningscentret InDiMedia på Aalborg Universitet skal skabe grobunden for et europæisk konsortium, der skal udforske mulighederne i det det jordbaserede digitale tv-sendenet.

Hvordan laver man den mest intelligente set-top boks til modtagelse af digitalt tv? Og hvad med softwaren?

Det er et par af de spørgsmål, som et nyt europæisk konsortium, bestående af virksomheder og forskningsinstitutioner, skal beskæftige sig med.

I Danmark vil der inden for de næste tre-fire år være mellem 20 og 30 tv-kanaler til rådighed udsendt over det jordbaserede digitale net, og det giver tv-mediet helt nye muligheder.

- Man kan lave intelligent software, som kan fungere som en slags tjener, der selv henter de typer af programmer, som man har markeret, at man interesserer sig for. På den måde skaber man nærmest sin egen tv-kanal, fortæller professor Jens F. Jensen fra forskningscentret InDiMedia (Interaktive Digitale Medier).

Skal danne netværket

Før mulighederne i det digitale tv-sendenet kan udforskes, skal konsortiet dog først stables på benene, og den opgave har forskningscentret InDiMedia sammen med organisationen EuroITV taget på sig.

De skal sammen danne et netværk af virksomheder og forskningsinstitutioner, der kan skabe den teknologi og de tjenester, der skal danne rammen om fremtidens tv.

Jens F. Jensen peger på, at konsortiet blandt andet kommer til at beskæftige sig med, hvordan forbrugerne kan interagere med det materiale, der er lagt ned på set-top boksens harddisk, så man får adgang til ekstramateriale og supplerende information.

- Men det er jo bare eksempler på, hvad der venter på tv-siden, og hvad det her konsortium skal beskæftige sig med. Det kommer helt an på de partnere, vi finder, siger Jens F. Jensen.

Det fælles mål

For at kunne få stablet det nye konsortium på benene har Programkomiteen for Kreativitet, Innovation, Nye produktionsformer og Oplevelsesøkonomi (KINO) givet en bevilling på 1,2 millioner kroner.

Men selv om økonomien dermed i første omgang er på plads, bliver den helt store udfordring at finde de rette partnere og virksomheder, der kan samarbejde om et fælles mål, uden at det går ud over deres egne forretninger.

- Vi skal finde en fælles dagsorden og nogle partnere, som måske ikke ligger i direkte konkurrence med hinanden, men som i stedet kan lære noget af hinanden. Indholdsproducenter har brug for at vide, hvad der er det næste skridt for teknologi-producenterne – og omvendt, forklarer Jens F. Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere