Verdens første MP3-afspiller med Linux

Den nye medieafspiller med preinstalleret Linux er uhyre alsidig og kan blandt andet bruges som boot-enhed til computeren.

Linux-platformen bruges allerede på mobiltelefoner, og nu indtager styresystemet også vores transportable musikanlæg. Den første MP3-afspiller med Linux har nemlig set dagens lys.

Den nye Linux-afspiller er blevet døbt Turbolinux Wizpy og kommer, som navnet antyder, med Turbolinux FUJI preinstalleret på flashkortet.

Boot maskinen fra Wizpy

Ud over evnen til at spille musik kan Wizpy også benyttes som boot-enhed til din pc.

I praksis betyder det, at den lille multimediekæmpe kan tilsluttes en hvilken som helst computer, der efterfølgende starter op i open source-operativsystemet.

Da browseren Firefox, e-mail-klienten Thunderbird og telefonprogrammet Skype følger med i pakken, er maskinen udrustet med de basale kommunikations-værktøjer – direkte fra afspilleren.

Turbolinux Wizpy afspiller alle de gængse musikformater som MP3, WMA, AAC samt naturligvis open source-folkets OGG.

Herudover bydes på FM-radio og understøttelse for DivX-formatet, så der kan vises film på 1,7-tommer skærmen.

Wizpy lanceres i Japan til februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere