Realtids-effekter med Premiere 6.5

Adobe har opdateret sit videoredigeringsprogram til version 6.5. Højdepunkterne i den nye version er realtidsvisning af effekter, flere muligheder med lyd, et forbedret titelværktøj, nemmere dvd-eksport og understøttelse af mange slags hardware, for eksempel flere videokameraer.

Effekter i realtid

Adobe har sendt version 6.5 af dets videoredigeringssoftware på gaden. Den mest væsentlige forbedring er, at effekter kan vises uden at skulle renderes først, uden at der kræves speciel hardware. Denne forbedring kan i høj grad effektivisere redigeringsarbejdet.

Effektvisning i realtid
Et stort problem i de tidligere versioner af Premiere var, at man ikke kunne se effekter i realtid uden at investere i særlig hardware. Det vil sige, at man først kunne se effekten efter at have renderet den del af tidslinien, som effekten blev påført.

Det tager et stykke at rendere disse passager, og det betyder selvfølgelig, at der går en del redigeringstid med at vente på computeren.

I Premiere 6.5 kan effekterne bedømmes i preview, og det fungerer ganske udmærket. De simplere effekter blev fremvist tilfredsstillende på vores ydmyge testmaskine.

Hvis der benyttes mange effekter på én gang, eller hvis effekterne er af den mere komplicerede slags, så falder antallet af viste frames mærkbart, men man får stadig et udmærket indtryk af, hvorledes effekten vil se ud efter rendering, hvilket gør arbejdet nemmere og hurtigere.

Forbedret titelværktøj
Dialogboksen, hvor man fremstiller rulletekster, er blevet væsentligt forbedret. Her er nyhederne en række tegneværktøjer, som ligner dem man finder i andre af Adobes programmer. Det er eksempelvist muligt at skrive tekst langs en kurve. Man kan gemme tekstindstillingerne i en Styles-palette, som det kendes fra Illustrator. Der følger en lang række foruddefinerede styles med, og oven i hatten medfølger 90 gedigne PostScript-skrifttyper.


Rulletekster kan fremstilles med en række af de værktøjer som kendes fra Adobes grafikprogrammer, og stilen kan gemmes i en palette.

Lyd og dvd

Forbedret lydredigering
På lydsiden kommer Premiere 6.5 til Windows med rumklange, equalizer og expander/compressor, og de tre moduler bygger på velrenommerede produkter fra det tyske firma TC Works, som i parentes bemærket er ejet af det særdeles kompetente danske lydfirma TC Electronics.

Mac-brugerne får i stedet SparkLE med i købet, og det er en light-version af TC Works professionelle 2-sporsredigeringsprogram.

Derudover indeholder programmet funktionen SmartSound QuickTracks, som kan skabe underlægningsmusik af en vilkårlig længde i forskellige stilarter. Denne funktion var desværre ikke til stede i den beta, som vi kiggede på.

Nemmere eksport
Eksport-funktionerne er gjort nemmere, og det drejer sig især om MPEG og dvd-eksport. I Windows-versionen kan et projekt gemmes i et dvd-kompatibelt format.

I Windows-versionen medfølger desuden en light-version af programmet Sonic DVDit, som gør det muligt at producere den færdige dvd, og tilføjelse af interaktivitet i form af dvd-formatets menu-funktioner. Programmet fulgte dog ikke med den beta, vi har kigget på i forbindelse med denne artikel.

På Macintosh kan Premiere integreres med Apples iDVD- og DVD Studio Pro-programmer.


Nem eksport til dvd-kompatible formater med den nye MPEG-eksportdialog.

God opdatering
Brugerfladen i programmet ligner i øvrigt sig selv, og der er en god ting. Derudover understøtter Premiere 6.5 samme hardware som 6.0, og en række nye hardwareprodukter er kommet til, inklusive flere nye DV-kameraer.

Alt taget i betragtning er der tale om en væsentlig opdatering. For brugere, som benytter Premiere i miljøer uden speciel hardware er realtidsvisning af effekter en væsentlig forbedring, som berettiger en opdatering.

Adobe Premiere til Windows og Macintosh er set til nyprisen 6.485 kroner uden moms. En opgradering fra tidligere versioner koster 1.604 kroner uden moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere