Seks offentlige sites kåret som Danmarks bedste

Seks offentlige organisationer i seks kategorier løb med æren og palmerne som de bedste offentlige hjemmesider i kappestriden Bedst På Nettet. Især har dommerne kigget på tilgængelighed. Se vinderne her.

Seks vidt forskellige offentlige organisationer har de bedste offentlige hjemmesider herhjemme.

Sådan lyder konklusionen fra IT- og Telestyrelsen i net-kappestriden Bedst På Nettet, der tirsdag har kåret vinderne i et fyldt auditorium på IT-Universitetet i København.

Konkurrencen har til formål at hædre de bedste offentlige hjemmesider på baggrund af en lang række kriterier som brugervenlighed og design.

Vinderne er alle stærkest i hver sin kategori, og i år har IT- og Telestyrelsen valgt at undlade at fremhæve en samlet vinder, som det ellers tidligere er sket.

Kontorchef i IT- og Telestyrelsen, Morten Ellegaard, fremhæver dog Udenrigsministeriet, der er blevet kåret som vinder i kategorien statslig forvaltning.

- Udenrigsministeriet har lykkedes med at lave en utrolig forbrugervenlig hjemmeside, der kommunikerer godt til borgerne. Ministeriet oplyser forbilledligt om naturkatastrofer, terror og så videre, og det har vi været meget overrasket over, udtaler Morten Ellegaard.

Teknisk tilgængelighed

Teknisk tilgængelighed har i år været vægtet højt i Bedst på Nettet.

To af deltagerne havde således ikke andre nominerede i deres kategorier, da konkurrenterne ikke kunne leve op til kravene om teknisk tilgængelighed.

- Vi kigger på, om man har lavet en kode, der kan valideres korrekt i forhold til eksempelvis synshandicappede. Deltagerne skal have minimum 75 point ud af de maksimale 100 point. Og det havde ingen andre end Høje Taastrup Kommune og Køge Bibliotekerne i hver deres respektive kategorier, forklarer Morten Ellegaard.

Usabilityforskerne Rolf Molich og Jakob Nielsen har tidligere været ude og kritisere de strikse krav om teknisk tilgængelighed på offentlige hjemmesider.

Deres begrundelse var, at offentlige institutioner ofte havde begrænsede midler til deres hjemmesider, og derfor kunne benytte alternative måder at komme i kontakt med eksempelvis handicappede.

Følgende hjemmesider vandt:

Forsknings- og uddannelses-institutioner

Den kgl. Veterinær og Landbohøjskole.

Amtslig og kommunalforvaltning

Høje Taastrup Kommune.

Statslig forvaltning

Udenrigsministeriet.

Kulturinstitutioner

Køge Bibliotekerne.

Øvrige myndigheder

Videncenter for Arbejdsmiljø.

Tværgående portaler

Boligejer.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere