Mandagens aviser om it

DR under pres. Microsoft presser Navision-partnere. Modemer på vej på museum. TDC's guldæg truet.

DR under pres

Det politiske pres på DR øges, efter at det er kommet frem at DR stadig samarbejder med TDC om salg af musikfiler via DR’s netradio. Konkurrencestyrelsen og Socialdemokraterne kritiserede i fredags stationen, og nu tvinger Enhedslistens medieordfører kulturminister Brian Mikkelsen ind i sagen.. (Børsen)

Microsoft presser Navision-partnere

Fremover bliver det hårdt for de små danske it-virksomheder, som sælger det Navison-software der i dag sælges som Dynamics. Virksomhederne skal nemlig både håndtere Navision, Office og Windows Vista. Og det bliver hårdt, erkender Microsoft. It-giganten har længe set det fintmaskede net af små partnere i Danmark som et stort plus. Men alligevel trækker giganten altså nu den overordnede strategi for udbredelsen af software i den modsatte retning. (Berlingske Tidende)

Modemer på vej på museum

Der skal bredbånd ind i arbejdsværelser og kontorer landet over, mener Tele2. Derfor spår administrerende direktør Thomas Nistrup kun det gode gamle modem et par års levetid endnu. Men selvom antallet af modemkunder generelt er faldende, oplever firmaet alligevel nytegninger af kunder til de blibbende antikviteter. Eksempelvis kørte firmaet i sommers en kampagne rettet mod sommerhusområder, der gav et pænt resultat, oplyser direktøren. Også ældre mennesker foretrækker modemforbindelsen frem for bredbånd. (Berlingske Tidende)

TDC's guldæg truet

TDC’s guldæg, abonnementsindtægterne, er truet. På kun et år er firmaets kvartalsvise indtægter på abonnementerne nemlig faldet otte procent. Fortsætter den tendens risikerer giganten et tab på mere end300 millioner kroner på bundlinien. Nedturen kommer efter at kunderne i flere år har haft travlt med at konvertere abonnementer og skifte den gammeldags stuetelefon ud med mobile løsninger. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere