Tirsdagens aviser om it

Intelligente vinduer i nyt lavenergihus. Mobiler til indsatte gemmes i kager. Medier blogger løs. Krav til digi-byggeri lempes. Skyggeformand Dyremose.

Intelligente vinduer i nyt lavenergihus

Velux har skabt et koncepthus med navnet Atika, hvor alle vinduer er koblet sammen med et trådløst netværk, som styrer klimaet døgnet rundt. (Børsen)

Mobiler til indsatte gemmes i kager

Det er ikke kun i tegneserier, at kager bliver brugt til at smugle forbudte varer ind bag fængslernes mure. Det foregår også i virkeligheden, men her er den hemmelige ingrediens en mobiltelefon. Nye tal fra Kriminalforsorgen viser, at der ikke er blevet færre mobiltelefoner i danske fængsler. "For nylig fandt vi to mobiltelefoner, der var bagt ind i en drømmekage," fortæller fængselsinspektør ved Københavnske Fængsler Peter Vesterheden. (Berlingske Tidende)

Medier blogger løs

Flere medievirksomheder har oprettet bog-universer på deres hjemmesider. På TV2 har man fået 3.500 bloggere ind på stationens hjemmeside. Ifølge Trine-Maria Kristensen, rådgiver i Social Square og ekspert i weblogs, kan mediehusene bruge blogging til at få etableret loyale relationer til deres læsere eller seere. (Berlingske Tidende)

Krav til digi-byggeri lempes

Det Digitale Byggeri skal gennemføres mere lempeligt i den offentlige byggesektor end planlagt. "De krav, der skal være opfyldt fra 1. januar 2007, kommer kun til at gælde for en behersket del af byggeriet. Nogle af de krav, som er mere dramatiske at have med at gøre, træder først i kraft senere," forklarer Christian Lerche, direktør for Danske Ark, og formand for Implementeringsnetværket for Det Digital Byggeri. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Skyggeformand Dyremose

Henning Dyremoses nye rolle som rådgiver for TDC-ledelsen dækker i virkeligheden over, at han skal fungere på sidelinjen som bestyrelsesformand. (Morgenavisen Jyllandsposten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere