Sammenkørte registre kan afsløre bygningsfup

Ved at sammenkøre registre kan Københavns Kommune opdage, om der er fejl i tidligere oplysninger om bebyggede arealer. Kommunen kan også kontrollere tallene med et detaljeret luftfoto.

Et såkaldt geo-kodningsprojekt skal ved hjælp af samkørsel af registre gøre det muligt for Københavns Kommune at afsløre fejl med kvadratmetertal på hovedstadens bygninger.

Ved hjælp af detaljerede luftfotos, et digitalt teknisk grundkort, der indeholder alle bygningers grundareal og oplysninger fra BBR (Bygnings- og Boligregistret), bliver det muligt for kommunen at sammenligne de tal, som bygningsejerne tidligere har oplyst med det antal kvadratmeter, som bygningerne rent faktisk fylder i dag.

Det fortæller Niels Peter Jensen, som er Stadskonduktør ved København Kommune, som i flere år har arbejdet på geo-kodningsprojektet, der ventes færdigt i 2007.

Unikt nummer gør sammenkørsel mulig

Sammenkørslen er mulig, fordi BBR for få år siden gav hver bygning et unikt identifikations-nummer på 15 cifre. Det betyder, at kommunen i fremtiden både kan trække tabeller ud om bygningernes størrelse i det oprindelige grundkort og hos BBR.

- Når vi har de tabeller, kan vi sammenligne, om arealet stemmer i begge tabeller, siger Niels Peter Jensen.

Stemmer tallene ikke, vil det ifølge Niels Peter Jensen være en smal sag at undersøge, hvad årsagen til fejlen er ved at sammenligne med et detaljeret luftfoto af byen.

Og hvis fejlen skyldes, at nogen har bygget til uden at fortælle BBR om det, vil kommunen sende et brev til ejerne, hvor de får besked på oplyse det nye tal, fortæller Niels Peter Jensen.

- En af grundene til, at vi laver projektet, er ønsket om en korrekt og retfærdig beskatning. Men vi ønsker også at berigtige eventuelle arealfejl på erhvervsejendommene, siger Niels Peter Jensen.

Kan se et papirark

Københavns Kommune benytter et såkaldt Ortofoto til projektet. Det er ifølge Niels Peter Jensen en stor datafil, som er en fotomosaik over hele Storkøbenhavn, der stemmer med det digitale tekniske grundkort.

Dermed kan bygningernes afvigelse fra de oplyste tal nemt ses.

Kortet har en opløsningsgrad på ti centimeter per pixel, og det betyder ifølge Niels Peter Jensen, at Københavns Kommune bliver i stand til at se et A4-ark, som ligger på plænen i eksempelvis Kongens Have.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere